Miért van ennyi buta ember körülöttem?
Nemsokára megszületik az első kisbabám. Van két hullámos papagájom ketrecben meg hörcsög ketrecben.
Teljesen felhúznak a hülyeségekkel egyesek! Egy régebbi szomszéd asszonnyal beszéltem telefonon (aki mindig átjár nagymamámhoz) és hallotta a papagájaimat csiripelni aztán mondta mamámnak hogy még mindig vannak papagájaim? Mindjárt megszületik a babám és beteg lesz emiatt!! Meg nagymamám is állandóan a kis állataimmal jön hogy baja lesz a babámnak miattuk mert hogy ők vannak. Teljesen meg vannak erről győződve és állandóan ezzel jönnek nekem! Már kezd nagyon idegesíteni ez az egész hogy hogy mondhatnak ekkora hülyeséget és ezzel traktálni engem állandóan?? :(((
Ne foglalkozz velük!
Még rengeteg kritikát és beszólást és gyereknevelési "tanácsot" fogsz kapni. MINDENKI jobban fogja tudni, NEKED hogyan kellene csinálnod!
De ne feledd, hogy a TE életed! A kritikákat érdemes megfontolni, de ha úgy gondolod, hogy alaptalanok, akkor tégy a belátásod szerint!
Amúgy nekem is vannak hullámosaim, és amikor beszereztem őket, nekem is jöttek, hogy majd tüdőbeteg leszek tőlük stb. Rendesen kell takarítani őket és kész - de ez minden állatnál alap.
Amúgy hörcsögöm is van, semmi baja nem lesz tőle a gyereknek - inkább fordítva: ha beteg lesz a gyerek, a hörcsögre / papagájra érdemes jobban figyelni, nehogy elkapjon valamit. (Mert pl. egy vírus a hörcsögön / papagájon is kijöhet, persze más tünetekkel.)
Én már pl. megkaptam azt 2-3 gyermektelentől, hogy rosszul csinálom, mert ők úgy látták, hogy a 2-3 gyerekes máshogy csinálja, és ezért biztos, hogy az a szülő jobban tudja. ????
Erre nekem az a válaszom, hogy akkor a kisebbség, aki 10+ gyereket pottyant orrba-szájba, akkor ők a legjobb szülők, róluk kellene mintát vennie mindenkinek, mert 10 gyerekkel aztán egy fedhetetlen zseni.
Sajnos sok hülye van amúgy is, és amikor már körbeveszik az embert, nem lehet nem vele foglalkozni, mert megmérgezik az ember életét. Én általában keresek a nagy megmondó ember életében egy x példát és ellene fordítom.
Én azt nem értem, hogy egy ennyire buta embert miért félt bárki? Meg sem érdemli.
Szegény öregek csak aggódnak, ez meg itt pampog. Ha senki rá sem bagózna, akkor meg az lenne a baj.
Mellesleg van ok félni, de hát aki ennyire buta, hogy a saját nagymamáját lebutázza (remélem a kölke ugyanilyen bunkó lesz vele, ha nagy lesz), annak hiába mondja az ember.
4-es,teljesen jogos a kérdező szóhasználata,a két idős hölgynek fogalma nincs arról,hogy egyáltalán milyen betegségekről lehetne szó és ezek mikor érintik a kismamákat,kisbabákat,csak hallottak valamit a tv-ben így tudatlanul okosak akarnak lenni,és bele akarnak szólni a másik életébe.
Ezt mifelénk butaságnak hívják.A kor pedig nem mentesít fel senkit a nem megfelelő viselkedés/tudatlanság alól.
2,A kisállatok hermetikusan el vannak zárva,nem érintkeznek a külvilággal,kizárt,hogy bármilyen betegséget terjesszenek.
Az általad belinkelt cikk se arról szól,hogy ezek a betegségek automatikusan benne vannak az állatban,hanem arról,hogy ezeket a betegségeket adhatják át nekünk,ha ők elkapják.
Csak hogy egy példát mondjak,a cikk említi a Cryptococcus fertőzést,ami egyébként a HÍV/AIDS-es betegeket szokta érinteni,de ez most mellékes,ez a gomba főleg a talajban él,és olyan fajtája,mai egészséges embert is megtámadhat csak Afrika és Ausztrália trópusi részein található meg(szintén a talajban).
Na ennek a gombának madár csak úgy lehet a hordozója,ha érintkezik ezzel a földdel,folyamatosan turkál benne,beviszi a fészkébe,ott hempereg benne,ember meg úgy kaphatja el ,hogy odamegy és elkezd turkálni az ürülékében meg elkezdi csókolgatni a madarat.
Ezt a fertőzést előbb kapod el úgy,hogy elkezdesz mindenkivel kefélni aztán a földben turkálni,mint úgy,hogy egy benti madarat tartasz,aki életében nem volt kint a szabadban,gyárilag fertőtlenített alom van alatta meg gyárilag fertőtlenített magvakat stb eszik.
A hörcsög és a veszettség dettó.
A veszettséget csak úgy lehet elkapni,ha egy másik veszett állattal érintkezik.
Egy panelban,azon belül is egy akváriumban/ketrecben tartott állat,aki gyárilag fertőtlenített cuccokkal van körbevéve kizárt,hogy találkozzon ezzel a kórokozóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!