Táppénz, munka vállalásos kérdés?!? Aki ilyesmiben jártas segítsen!?
6hetes terhes vagyok, van egy 11hónapos kisfiunk, gyesen vagyok vele(főiskolás vagyok)
Ha nem tudom megoldani, hogy a tesó születéséig dolgozni tudjak, akkor nem tudjuk megtartani, bármennyire osztunk szorzunk, ha nem jutok magasabb bevételhez, mint a csp+gyes, akkor éhenhalunk, csődöt jelenthetünk:S:S. Ezért is lenne fontos a segítség.
Van egy vállalkozó, akivel meg tudom beszélni, alkalmazzon a szülésig, határozott idejű szerződéssel(80%az esélye, hogy tud alkalmazni)
Arra gondoltam, hogy 3hónapig aktív állományban vagyok nála, és utána Táppénzre megyek. Viszont ezt tényleg csak akkor tudjuk megoldni, ha a lehető legkevesebb kiadással/költséggel tudjuk megoldani a vállalkozás számára.
Táppénz alatt a válalkozásnak mennyibe kerül az alkalmazott, hogy is működik. Ugyan annyit kell utánam fizetnie mintha aktív állományban vagyok, vagy kevesebbet, többet (kiadás oldal). Tb-ben, bérszámfejtésben sajnos nem vagyok otthon.
Ezen kívül kell valamit utánam fizetnie a munkáltatónak?
Bruttó tp= a bruttó bér 50%val?
Egy éves elmúlna a kicsi mire dolgoznék, tehát a gyes korlátoz már nem élne.
Ha így áll a táppénz akkor még lehet, hogy a végig dolgozást is megkérdezem, hátha.
Esetleg linkelnél egy jogszabályt, ahol ezek le vannak írva.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!