Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha 1 hónappal...

Mit tennél, ha 1 hónappal azután, hogy gyes után újra dolgozni kezdtél, fel kellene mondanod, mert a nagyszülők ígéretük ellenére mégsem akarnak vigyázni a beteg unokákra?

Figyelt kérdés
Az ikreim 5 éves korában úgy gondoltam, visszamehetek dolgozni, mert a korábban nagyon beteges gyerekek jóval kevesebbszer voltak betegek az elmúlt fél évben. Amióta óriási szerencsémre találtam állást és visszamentem, azóta viszont szinte folyamatosan betegek. A nagyszülőknek (mindkét oldalról) felváltva kell felutazniuk hozzánk 200 km-ről, amiből már most 1 hónap után elegük van. De a férjemnek is, pedig ő csak 2-szer vitte el a beteg gyerekeket orvoshoz. Senki nincs hozzászokva, mert mindezt az elmúlt 5 évben én csináltam. Úgy vállaltam munkát, hogy a nagyszülők meg lettek kérdezve, hogy vigyáznak-e a gyerekekre, ha megbetegszenek. Vállalták. De most nagyon úgy tűnik, mégsem akarják. Ki nem mondják, csak éppen az én nem beteges szüleim állítólagos betegségeikre hivatkozva húzzák ki magukat, anyósomék meg attól sokalltak be, hogy rájuk maradt az egész gyerekvigyázás.A férjem keresetéből élünk, szóval az ő állását nem kockáztathatjuk. Pedig a 3 hónap próbaidő után már én is otthon tudnék maradni és szerintem meg lehetne osztani köztem, a férjem között és a nagyszülők között a betegség esetén szükséges gyerekfelügyeletet. Csak ezt a 3 hónapot kellett volna kibírniuk, de még ennyi támogatást sem kapok. Csalódtam az egész családomban. 3 hónapot ne lehetne kibírni? Nekem nem jár munkahely 5 otthon töltött év után sem? A bébiszittert nem engedhetjük meg magunknak, vagyis újra nekem kell otthon maradnom. Érzem, hogy ennek nem lesz jó vége.
2017. febr. 15. 22:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
64%

Egyaltalan nem varhato el meg 20 km tavolsagbol sem...

Tappenz, apuka, bebiszitter, ismeros.

2017. febr. 16. 06:41
 12/17 anonim ***** válasza:
86%
Ha a babysittert nem engedheted meg magatoknak akkor hogy engedheted meg azt hogy ott hagyd az állásodat és munka nélkül maradj???
2017. febr. 16. 07:43
 13/17 anonim ***** válasza:
36%

Nekem ez urugynek hangzik hogy ne dolgozz hanem visszamehess haza. Hiszen felmondani emiatt?? Honnan veszed, hogy kirugnanak? Es ha ki is rugnak, keresed a kovetkezot, nem pedig otthon maradsz mereszteni a hatsot!

Szoval nekem olyannak tunik a kerdesed hogy "nem akarasnak nyoges a vege". Megoldani nem akarod mert mindenre kifogast talalsz, apuka nem maradhat, bebisziterre nincs penz (persze inkabb felmondanal..), stb.

Osszatok el hogy egyszer apa marad, egyszer te, egyszer fizettek egy szittert. Addigra vege is a beteges evszaknak, jon a joido. Erre Nem gondoltal?

2017. febr. 16. 08:39
 14/17 anonim ***** válasza:
67%

Nekünk csak 1 gyerekünk van ugyan, de anyósom 130 km-re lakik. Nekem nincsenek szüleim. Eddig 1 alkalom volt, amikor nem tudtunk otthon maradni vele betegen, akkor levittük a gyereket a mamához, és 1 hét múlva mentünk érte. Mert még így is szívességet tett anyósom, nemhogy még ő utazgasson hozzánk. Nem akkor volt nála először a fiunk, tehát nyugodtan hagytuk ott.

AMúgy a férjem és én vagyunk otthon felváltva, ha beteg.

"amiből már most 1 hónap után elegük van. De a férjemnek is, pedig ő csak 2-szer vitte el a beteg gyerekeket orvoshoz."

AZért az nem semmi, hogy a férjednek "elege van". csak akkor a gyereki, amikor játszani lehet velük??? Nálunk maximálisan egyenértékű szülők vagyunk, óvónők, gyerekorvos ugyanannyira ismerik a férjemet, mint engem.

De az elmúlt 5 évben nem beszélgettél a férjeddel erről, hogy mi hogy lesz??? Vagy tényleg ennyire komolyan elvárnád, hogy 200 km-ről utazzanak a mamák????

Teljesen megértem őket, hogy nem szeretnének ennyit utazgatni.

Ti vagytok a szülők, oldjátok meg!

2017. febr. 16. 09:36
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha lebetegszenek nálunk is a megoldás ha egy-két napról van szó, akkor én a férjemmel felváltva, ha esetleg egy hét, akkor mennek vidékre a mamához. Ők is sokkal jobban tudják kezelni a gyerekeket a saját környezetükben.
2017. febr. 16. 10:04
 16/17 anonim ***** válasza:
74%
Eddig is megéltetek a kevesebb pénzből, most, hogy van fizud, betegség esetén miért nem telik bébiszitterre? Nem állandóan, de ha a nagyszülőknek kevesebbett kellenne jönni, biztos szívesebben vállallnák. Amúgy a párod is otthonmaradhat velük táppénzen, első alkalom után nemhiszem h egyből elküldenék, utána te maradsz, legközelebb meg a nagyszülők vagy a bébiszitter...
2017. febr. 16. 11:43
 17/17 anonim ***** válasza:
53%
Kérdező:nagyon eltűntél....más válaszokra számítottál,ugye?!Kis beleérző képesség-mármint a nagyszülők helyzetébe-és máris nem kérdés a kérdés.
2017. febr. 18. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!