Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan találtok ki meséket a...

Hogyan találtok ki meséket a gyereknek?

Figyelt kérdés

Még nincs ugyan gyerekem de ha lesz nagyon szeretnék neki éjszakai alvás előtt meséket mondani. Persze olvasni is, de szeretnék saját, akár tanulságos mesét mondani. Nálunk ez gyerekkoromban kimaradt, legalábbis nem emlékszem rá és így utólag belegondolva hiányzik. Én még mai napig szeretek meséket hallgatni mert olyan megnyugtató.

Szóval ti hogyan szoktatok meséket kitalálni? Szeretném előre megtanulni. Esetleg tudnátok írni pár estimesét (nem saját is jó)?

2017. febr. 14. 21:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Saját napja es kora alapjàn, hogy fel tudja dolgozni az eseményeket, vagy azokat megérteni, tanulságot levonni es ilyenkor alkalmam van dícsérni megerősiteni is őt.

Mert pl az elokeszito kisfuzetekben amik vannak, rendkivul leszögezik.pl ovodába készülök.az öltöztetésről( mindenkit hoznak a szülei, eloszor cipő kabát le, stb)csoportos étkezesrol, játekrol,wc ről szolo történeteket csak ugy issza :)

2017. febr. 14. 21:28
 2/6 anonim ***** válasza:

*még kiegésziteném, hogy ugyanigy mesélek es játszunk is orvosos sztorikat, vagy alvo plüssével empátiás bàbozàs.

Es halász judit történetei.régen meséket mondott.

2017. febr. 14. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Ami épp aktuális nála és közben gyorsan jár az agyam, hogy mi történjen és csattanó legyen a vége.

Nagyon tetszett neki a "hisztis mirtill", amit akkor találtam ki, amikor szerettem volna, hogy lássa magát egyfajta tükörben. Hisztis Mirtill sosem akart semmit, nem akarok öltözni nem akarok enni nem akarok játszani stb. A többiek csúfolták őt ujjmutogatással "hisztis mirtill hisztis mirtiiil". Aztán jött paprikajancsi vicces bábozása és hisztis mirtill nevetett rajta alig bírta abbahagyni. Onnantól ő lett "nevetős mirtill".

Vagy a pónikkal "nem tudom felvenni a blúúúzt" nyavajogva. gyere segítek és látatlanban de mintha ott lenne felhúztam rá. "Nem találom a fürdőszobááát" nyavajogva. Stb. Gyere segítek és imitáltuk már akkor együtt a segítséget.

Lábkörömvágáshoz elkezdek egy mesét épp ami jön szavak a számra és belevonom őt, pl ment az erdőbe a maci, mi legyen a neve? Amig ő gondolkozik, nem is csikis neki, vágom a körmét :-)

2017. febr. 14. 22:36
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. El kell túlozni a mesében pl. A hisztis mirtillben a nem akarok játszani-t a lányom sosem mondta, meg is lepődött rajta, hogy hisztis mirtill ezt is mondta, meg a nem akarok csokit enni-t. Ezzel izgalmasabb lett neki, találkozni olyan kijelentéssel, ami a kis fejében ugyan nem fér össze de ettől mesésebb :-)
2017. febr. 14. 22:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekünk egy valami nagyon bejött. Az hogy általa ismert mesebeli szereplőket "összetalálkoztatok". :) például nálunk gyakran talkozik törpilla és aranyhaj :D ezt imádja! Volt már olyan is, hogy mondjuk az egyik szereplőm a másiknak elmesélte hófehérke történetét, amibe akár vihetek változásokat, vagy plussz információkat. Ez esetben valamelyik este például ez úgy történt, hogy Hamupipőke mesélte Elsanak a Hófehérke történetét és Elsa azt is megtudhatta, hogy habár a legtöbb mesében nem mondják hófehérke nem csak rendet tett, de azt is elmondta a törpéknek hogy mennyire fontos fogatmosni :) hát ezt nagyon élvezte (ja ez úgy született, hogy reggel nen akart fogatmosni és gyakorlatilag közelharcot vívtunk!)

4 éves a lányom

2017. febr. 14. 23:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi a mesebeli lényeket keverjük bele az ő világába, eseményeibe.
2017. febr. 15. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!