Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek nem igazán szép a...

Akinek nem igazán szép a gyereke, az tisztában van vele? Vagy elfogultan azt hiszi büszkén, hogy gyönyörű?

Figyelt kérdés
Persze, a sajátja mindenkinek tetszik, de tudja-e, hogy egyébként-külső szemmel- csúnya gyerek?
2017. febr. 10. 09:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az előbb meg egy olyan kérdést láttam, hogy hogy fogadja el valaki, hogy buta a gyereke. Mindkettőről azt gondolom, hogy ez nem ennyire fekete-fehér dolog. Szerintem a mások által csúnyának, vagy akár objektíven is csúnya gyerekben meglátja a szépséget. Vagy akár nem is a szépséget nézi benne, hanem a kedvességét, egyéb erényeit és nem lesz érdekes, hogy szép-e, vagy okos-e. Azért mert egyszerűen szereti és nem azért mert címlapra való pofija van. Meg szerintem (ha gondolsz a párválasztásra is akár), a szépség az nem egy arc, az szorosan összefügg magával az emberrel, a személyiséggel. Ilyen értelemben mindenki talán szebbnek látja a saját gyerekét, mert ismeri. (aki meg nem, az lehet, hogy elsőre csak a duciságot, vagy görbe hátat, stb. látja benne. Miközben egy gyerek ennél sokkal több minden) Ha ez az elfogultság, akkor nevezzük annak.
2017. febr. 10. 12:57
 12/19 anonim ***** válasza:

Én ugy gondolom,hogy a szulok latjak,hogy milyen a gyerekuk de nekik ugy is tetszik.

Pl van egy baratnom,amikor csecsemo volt a lanya mondta,hogy gyonyoru de most utolag azt mondja hogy nem volt szép baba,viszont most megint gyonyorunek tartja. Amugy tenyleg szep kislany :)

2017. febr. 10. 13:05
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem a szépségről szól.

Egyszerűen csak nézed, hogy úristen, hogy lehet valakit ennyire szeretni.

Látod benne az aput, a tesókat, kicsit magadat is, és közben elolvadsz. Imádod, ahogy ásít, ahogy alszik, ahogy levegőt vesz, egyszerűen mindent.

Mint az első nagy szerelem a köbön.

Egyáltalán nem érdekel, hogy néz ki, egyszerűen rajongva imádod, és kész.

Lehet ez anyai ösztön, vagy hívhatod bármi másnak. :)

2017. febr. 10. 13:22
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Én tudom, hogy a lányom nem a legszebb a csoportjában és azt is látom, hogy okosabb gyerekek is vannak nála. Ettől nem vagyok rossz ember, mert ezek ellenére értékes gyereknek tartom a lányom, és rendkívül jófejnek. A többi gyerekhez képest klasszabb a személyisége.

A hajához és bőréhez illő ruhákat veszek, az arcához illően copfolom a haját. Így sokkal szebb.

2017. febr. 10. 14:07
 15/19 anonim ***** válasza:
Most szerinted? Aki nincs vele tisztában, az nyilván ide is azt írja, hogy gyönyörű. Másrészt a szépség relatív. Harmadszor igenis legyen csak elfogult. Ki más látná szépnek, ha nem az anyja? Neked ez ne fájjon, örülj, ha a tiedet más is szépnek látja, vagy elég udvariasak ahhoz, hogy szépnek mondják.
2017. febr. 10. 14:10
 16/19 anonim ***** válasza:
Hmm..jó kérdés. Én nem vagyok szülő, de mikor volt egy baba, aki nagyon közel állt a szívemhez, gyönyörűnek láttam. Őszintén. És mikor az apja kuglifejnek hívta, meg azt mondta majd kikupálódik, ledöbbentem, hiszen nekem gyönyörű volt.(megjegyzem a mai napig, ahogy nézem a képeit annak látom)
2017. febr. 10. 15:47
 17/19 anonim ***** válasza:
A kisfiunk az első pár hétben csúnyácska volt. Láttam, hogy nem olyan szép, kis formás cuki baba. De így is szerettem. Aztán kikupálódott.
2017. febr. 10. 17:42
 18/19 anonim ***** válasza:
Gyonyoru a lanyom, mar ujszulottnek is az volt. Most 3 eves, es 8 honapos kora ota modellkedik. Ugyhogy mas is latta, hogy szep :)
2017. febr. 10. 23:54
 19/19 anonim ***** válasza:
Ezen mar en is gondolkoztam. De szerintem a szulo nem az atlagosan szepnek mondott gyerekhez hasonlitja a sajatjat, hanem a sajat csaladtagjai vonasait fedezi fel, latja meg benne, akiket egyebkent is szeret, es ez szepiti meg a gyereket.
2017. febr. 12. 14:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!