Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A fiuk tényleg később érnek...

A fiuk tényleg később érnek mint a lányok?

Figyelt kérdés

Fiam 21 hónapos és nem beszé még. Pár szót mond, és ha szomjas akkor azt mondja, hogy "tí" a víz helyett. Megért mindent megérteti magát de sokszor amikor kell neki valami csak"ö"zik. Sok szót tud már de nem teszi egymás mellé a szavakat. Pl amikor megyünk ki hozza a kabátot, kérdezem mit szeretnél vele de nem mondja csak ö-zik. Pedig tudja azt a szót hogy felvenni és érti is. Lányom 1,5 évesen beszélt mondatokban, illetve akivel együtt szültem már neki is beszél a gyereke.

Fitok mikor kezdett el beszélni?

2017. febr. 6. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
"Az egyik baba már nagyon hamar szavakat mond, a másik még 2 évesen is inkább csak babanyelven “karattyol”." [link] Ebben a cikkben sok hasznos információt találsz a beszédfejlődésről.
2017. febr. 6. 21:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem az a rendkívüli, ha valaki másfél évesen mondatokat mond. Nincs semmivel elkésve a fiad.
2017. febr. 6. 21:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyanígy volt, csak mivel nálunk a fiam az idősebb, nem izgultam ezen, mert nem volt összehasonlítási alapom. :) Ő is olyan volt, mint a tied, 2 éves kora előtt alig pár szót mondott, a második szülinapja után kezdte lassan-lassan összerakni a szavakat kisebb mondatokká. 3 évesen már folyékonyan beszélt, de a családon kívül mások nem nagyon értették. Az oviba kerülés után, 3,5 évesen lett mindenki számára érthető a beszéde.

A kicsi, aki lány, nálunk is teljesen szabályosan beszélt kétéves korára.

2017. febr. 6. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem. Ez csak egy példa. Én fiúként is elég jól tudtam beszélni 1,5 éves koromban. Nem függ a nemtől.
2017. febr. 6. 21:48
 5/5 anonim ***** válasza:

18 hós a lányom. Egy értelmes szót se mond.

Talán egy egy igen, nem-et rlcsípek. De ezt is lehet csak beleképzelem.

Azt én is hallottam hogy a fiúk általában később kezdik.

Szerintem nincs okod az aggodalomra.

2017. febr. 6. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!