Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Állandóan okoskodó nagytesóval...

Állandóan okoskodó nagytesóval mit kezdenél?

Figyelt kérdés

3 és 9 évesek a gyerekek, a nagy folyton, de tényleg folyton kioktatja, rászól a kicsire. Rengetegszer kértem, hogy fejezze ezt be, mert már rettenetesen zavar engem is, a kicsit is.

Megoldások, ötletek?

2017. febr. 6. 20:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
49%
Nyakleves?
2017. febr. 6. 20:50
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Csináld vele ugyanazt amit ő csinál a kicsivel, szólj rá mindenért, oktasd ki. Ha nem tetszik neki, magyarázd el, hogy a kicsi ugyanolyan rosszul érzi magát tőle.
2017. febr. 6. 21:12
 3/11 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem inkább próbálj neki olyan feladatot adni, amit csak ő tud megcsinálni, a tesója nem. És ha jól megcsinálta, ne fukarkodjatok a dicsérettel.

Szerintem valahogy úgy érzi, hogy őt nem tartjátok elég okosnak/ügyesnek, és így kompenzál, hogy a nála szükségképpen ügyetlenebbet, kevésbé okosat cseszegeti.

Az is lehet, hogy az iskolában cseszegetik, hogy nem elég okos, és az csapódik le így.

Szokott vitatéma lenni, hogy miért nem teljesít jobban a suliban?

2017. febr. 6. 21:22
 4/11 anonim ***** válasza:
38%

nekem sógornőm csinálja ezt (12 éves), de ő nem csak a kisebbekkel, mindenkit, de szó szerint mindenkit képes kioktatni, még a szüleimet is :O

nagyon hamar szoktasd le erről, mert nagyon nagyon rossz tulajdonság.

ha így viselkedik, levegőnek kell nézni, vagy kontrázz rá, magyarázd el, miért nincs igaza, vagy addig kérdezgesd tovább a témáról, míg valamire nem tud válaszolni, és akkor meg tudod mondani neki,hogy van, amit ő sem tud

2017. febr. 6. 22:41
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

Ennek tényleg 99%-ban az az oka hogy nem kap annyi dicséretet/figyelmet amennyit szeretne. Nem kell mindenért megdicsérni, de ha ügyes vagy jót mond, akkor mindig. Kell neki a pozitív visszaigazolás, amit nem kap meg.

Gyakran előfordul, hogy míg a szülők üdvrivalgásban törnek ki ha a kicsi végre a bilibe kakál, addig a 7 éves nem érti, hogy őt miért nem dicsérik meg számára ennél százszor komplexebb probléma megoldásáért úgy hogy szándékosan igyekszik is, nemcsak véletlen volt.

Sokszor találkozom ezzel a felállással, és a szülők ezt észre sem veszik gyakran, pedig külső szemmel ordít az egyértelmű.

2017. febr. 6. 23:46
 6/11 anonim ***** válasza:
47%
tehát nekem van ilyen ismerősöm, akire ráhagyták, elmondtam, mi lett belőle, erre lepontoztok 0-ra... grat.
2017. febr. 7. 11:30
 7/11 A kérdező kommentje:

Az iskolában kiválóan teljesít, ennél jobban már igazán nem kell. De ha nem lenne kitűnő, az sem lenne tragédia, nem központi kérdés ilyen szinten.

Amiért lehet, normálisan megdicsérem, de nem vagyunk az az örökké agyondicsérős fajta egyik gyerekkel sem.

Szerintem is rém ellenszenves tulajdonság, ezért is szeretném, hogy véget vessünk neki. De eddig semmi eredménye sem a rászólásnak, sem az elkülönítésnek.

2017. febr. 7. 20:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Konkrétan többször szembesítettem is már vele, hogy hogy esik ez a másiknak, az sem volt hatásos.
2017. febr. 7. 20:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát, ha minden ötletből kifogytam, elvinném pszichológushoz.
2017. febr. 7. 22:26
 10/11 anonim ***** válasza:
51%

Én ignoráltam az okoskodó embereket, mert a zömük olyan ostoba, hogy nem igaz.

Kisgyereknél is előfordult, hogy mondja-mondja, belekérdezek, és utána a wtf?-fej, mert amúgy fogalma sincs róla.

Ne alázd meg így, nyilván, de én simán rászólnék, aztán retorzió, mert az iskolában ki fogják utálni, felnőttként meg pláne.

2017. febr. 8. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!