Ősi magyar nevek (fiú és lány is) amiket adnátok a gyermekeiteknek?
Fiú: Levente, Álmos, Előd, Szabolcs, Csanád, Csongor. Nekem tetszik a Géza és a Béla is, de sajna manapság annyira gázosan hangzanak, hogy nem adnám a fiamnak :(
Lány: Sarolt, Emőke, Emese, Virág, Csenge, Tünde (tudom, utolsó nem ősi magyar személynév, de ősi magyar főnévből származik)
Bendegúz(a kisfiam is az),Zalán;Zétény.
Emese
Mellesleg most a Sándoron gondolkodunk,de hasonló véleménnyel vagyok,mint a Bélás.Sajnos manapság azt is kell nézni mi ciki és mi nem.Bár leget mire ő nagy lesz-újra nem lesz gond,hogy Béluci és Sanyika a többség
Levente,Kende,Nemere
Sarolta,Illangó
Szia.
Ha fiunk lett volna,Soltnak lett volna a neve,ez magyar-török eredetű.Nekem tetszett még(a páromnak nem):a Vajk (magyar-török);Zalán (magyar-török-szláv)
Lány nem tudok neked mondani,mert azt nem is néztünk,mert tudtuk,hogy Vanda lesz,de ez nem magyar eredetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!