Hogyan nevelhetek fel egy kétnyelvű gyermeket a Finn feleségemmel?
Figyelt kérdés
Én értem a Finn nyelvet és ő érti a Magyart,de hogyan tudnánk a gyermekünket megtanítani,hogy mindkét nyelvet egyenlő szinten beszélje?2017. jan. 30. 19:09
11/12 anonim válasza:
Volt egy egyetemi csoporttáram. A férje belga, ő magyar. Egymással angolul beszéltek. Született egy gyerekük és apuka flamandul, anyuka magyarul beszélt hozzá. Ha pedig együtt voltak, akkor angolul beszéltek.
Szerintem szerencsés ez a gyermek, mert tökéletesen megtanult már kisgyermek korában 3 nyelvet a lehető legkisebb erőfeszítés nélkül. És igen, az anyukája mesélt vicces sztorikat, amikor még beszédközben egy-egy mondatban keverte a szavakat különböző nyelven, de ez is szépen tisztult az évek során. Szépen megtanulta és tökéletesen használja őket.
12/12 anonim válasza:
te magyarul, a feleséged finnül beszéljen hozzá, egymás között angolul (vagy ha értitek egymást, akkor finnül vagy magyarul), ahogy írták is előttem. Nem lesz gond, sőt, ha van egy kis eszetek, később finn iskolába járatjátok, mert jelenleg nekik van a legjobb oktatási rendszerük! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!