Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van ideális időszak/helyzet a...

Van ideális időszak/helyzet a babavállalásra?

Figyelt kérdés

Most fejeztem be az egyetemet, májusban férjhez megyek, és én már szeretnék babát. De mindenki (jövendő férjem, anyukám, egyéb emberek akikben megbízom és a véleményükre adok) arra biztat, hogy előbb dolgozzak még 1-2 évig, és csak utána kezdjünk el komolyan próbálkozni.

De én meg már kb tegnapra szeretnék babát. Szerintetek van értelme/létjogosultsága a józan észre hallgatni és még tovább húzni a dolgot? Így is rengeteg energiámba kerül visszafogni magam és legalább az esküvőt kivárni, felelős fogamzásgátlással meg hasonlókkal, kb mintha megerőszakolnám magam. A párom jó pozícióban van, jó szakmával, a megélhetésünkkel nem lenne probléma, a közeljövőben legalábbis biztosan, utána meg nem hiszem, hogy akadályozna munkába állás terén egy bölcsis-ovis kisgyerek, amíg otthon vagyok, addig is nyilván továbbképezhetem magam, léteznek otthonról végezhető munkák, vagy részmunkaidő, vagy akármi, nyilván sokan állnak munkába úgy, hogy már van gyerekük, szóval nem hiszem, hogy reménytelen lenne a helyzet.

Ti mit mondtok? Tapasztalatok érdekelnek, első sorban, de minden véleményt és tanácsot szívesen fogadok.

2017. jan. 30. 12:49
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem is azt tanácsoltàk h várjak a babával, ne rögtön esküvő után. Én akkor még nem is akartam szóval "könnyű" döntés volt. Nem bántam meg. Élj!! Gyerek mellett más az élet, ne a rózsaszín cukormázas habosbabos mindigmosolygós baba kép lebegjen előtted! Nehéz, nem könnyű feladat, egy anya már másképp gondolkodik, másképp látja a világot, sose lesz újra az a nő mint volt. Élj! Dolgozz! Használd ki a szabadságot, olyan fiatal vagy még. Nekem most 4 hónapos a kisbabám imádom szeretem, de az egész életem 180 fokos fordulatot vett miatta! Nem bánom mert úgy vállaltam h éltem előtte! Mostmár érte élek, el se tudnám képzelni máshogy az életem. Egyébként 4 év házasság után jött a baba és férjemmel idén leszünk 10 éve együtt! 28 éves vagyok. Ez a saját tapasztalatom de a saját èletedről te döntesz! Úgy csinálj mindent ahogy neked jó.
2017. jan. 30. 14:40
 22/22 anonim ***** válasza:
0%

Van. Nekem az lenne az ideális, ha tehermentes 5 szobás családi házban laknánk, lenne 2 autónk, mindkettőnknek megfelelő végzettség, stabil munkahely, elegendő munkaviszony, megtakarítás.

Amikor az elsőt vállaltuk, nem volt volt meg a szobák és az autók száma. A másodiknál nem volt tehermentes az ingatlan és nem volt megtakarítás. Szóval biztos van, akinek ez megadatik, de ha ragaszkodtunk volna mereven az elképzeléshez, most nem lenne gyerekünk. Inkább az a kérdés, hogy mi elengedhetetlen, nem az, hogy mi az ideális.

2017. jan. 30. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!