Kisbabák és 13 év alattiak a facebook-on!?
Sziasztok
Egyre több embernél látom facebook-on, hogy képet, videót tesz fel az újszülött kisbabáról, vagy gyermekeiről.
Szerintetek ez természetes ?
Úgy tudom jelenleg a facebook korhatára a 13. életév betöltése.
Ennek ellenére szülők, nagyszülők, rokonok úgy tesznek közzé mindenfélét 13 évnél fiatalabbakról mintha mi sem lenne természetesebb.
Nekem az is kellemetlen, ha a családba érkező új személynek a gyerek kori képeim mutatja meg édesanyám ( tipikus ) , pláne nem lenne jó ha az interneten találkoznék a rólam készült képekkel úgy, hogy azokon még gyerek vagyok és gyerek lévén nem is tudtam hozzá járulni, beleegyezni , hogy az közszemlére kerüljön.
Benne van a pakliban még a pedofilok kérdése is, de ebbe belegondolni is rossz így én sem mennék bele.
Szemétnek érezném magam ha az ilyen ismerőseimnek ezt egyáltalán szóba hoznám ...
Másoknak erről mi a véleménye ?
Nem értem miert nincs erre szabályozás.
Nemreg még apa es kislanya fotoját láttam kislány alul meztelen, minden láthato.komolyan azt sugallja mintha az apa a lánya micsodájával akarna kérkedni.büszke mosoly.és kiteszi facre es en mint vadidegen is látom szoval szűresre sincs beállitva hogy kik láthatják
Szerintem ideje lenne a gyermekek szemelyisegi jogainak védelmén alakitani...
Azért egy kicsit túlspilázod.
Ha nem pucér képről van szó, szerintem néhány kép simán belefér a szülők, nagyszülők profilján.
Nekem is van fenn gyerekkori képem a profilomon, én raktam fel, már rég nem vagyok gyerek.
A kor szerinti megkötés szerintem pont azért van, hogy a pedok ne találják be a neten keresztül a gyereket. Így nem tudnak nekik privátban írogatni.
Annak van korhatára, hogy saját profilja legyen 13 év alatti gyereknek, nem annak, hogy megjelenjen egy családi fotón a szülő profilján. Épeszű szülő nem tesz fel olyan képet, ami később kellemetlen lehet, vagy visszaélésre alkalmas. (Egy szülinapi tortagyertya elfújása, vagy a kirándulás a Bükkben nem az szerintem.)
Jaj, hozzájárulás, meg beleegyezés... lassan ott tarunk, hogy az újszülött önrendelkezési joga miatt nem kaphat majd védőoltást, mert mi van ha nem szeretné és majd eldönti 18 éves kora után, hogy kér-e.
Értem én, mire gondolsz, de eltúlzod a problémát.
A korhatár a regisztrációhoz van, nem ahhoz, hogy hány éves kortól lehet valakinek a képét feltenni. Nem értem meg, miért ne tehetne fel egy szülő képeket a gyerekeiről, pláne úgy, hogy csak az ismerősök látják (mert szerintem értelmes ember be tudja állítani, hogy ne lássa a nagyvilág a családi képeit). Amikor gyerek voltam, még nem volt facebook, sőt, internet sem, de azért ha pl. anyám-apám elment osztálytalálkozóra mindig mindenki vitt képeket a gyerekeikről, hogy megmutassák egymásnak.
Nyilván nem láttak a másik gyerekéről annyi képet, mint manapság, amikor bármikor, bármennyi képet megoszthatsz a neten, de attól még ugyanúgy megmutogatták ezeket egymásnak.
Emberemlékezet óta így van ez amúgy, a szülők mindig is mutogatták a gyerekeiket valamilyen formában az ismerősöknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!