Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek miért születnek...

Szerintetek miért születnek ennyire és ennyi "nagy" baba?

Figyelt kérdés

Esküszöm a napokban komolyan elgondolkodtatott..

Benne vagyok egy csoportban a face-n.

És a kedves kismamák ugye megosztják velünk amikor megérkezik/megérkezett a kicsi gyermeke.. Értelem szerű hisz erről is szól a csopi.

Na most komolyan semmi túlzás nelkül írom, hogy... Megszületett xy 4500grammal es 55cm-vel.

Vagy 3900gramm es 58cm.

4200-4600-3700-3900 és így tovább..

De mitől??

Genetika-genetika oke... Na de mindenkinél mindenhol??

Valami sumákság van itten..;)

Véleményetek?

2017. jan. 29. 20:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
36%

Mi negyen vagyunk testverek, jelenleg 47 es 33 ev kozotti koruak. Mi mindannyian 3900 es 4200 gramm kozotti sullyal szulettunk, pedig ez nem "mostanaban" volt. (Gondolom mondanom sem kell, hogy Edesanyam nem szedett terhesvitamint.)

A ferjem es testvere is 3,9-4 kg-os sullyal lattak meg a napvilagot.

Ehhez kepest a mi gyermekeink kis sullyal szulettek, 3100 es 3700 grammal. Mindezt ugy, hogy en mar a tervezeskor elkezdtem a vitaminokat es szulesek utan is szedtem par honapig.

En ismerosok kozott azt latom, hogy a legtobb baba 3-4 kg kozotti sullyal szuletett az elmult par evben, viszonylag keves jott 4 kg felett, vagy 3 kg alatt. Nyilvan ez nem egy hivatalos felmeres, de voltam en is kismamas csoportban regebben, ahol 40 baba szuletett meg egy jo honap leforgasa alatt es akkor sem talalkoztam a "midnen baba nagy sullyal szuletik mostanaban" jelenseggel.

2017. jan. 30. 08:10
 22/27 anonim ***** válasza:
8%
Itt nem a terhes vitamin a kulcs,hanem az a sok sz@r amit megeszünk... Ízfokozók, színezékek, stb. Szerintetek az normális, hogy 4-6 hónapos babák 8-10 kg-ot nyomnak? Aztán anyuka meg közli, hogy jajj, csak azért ennyi, mert anyatejes baba. Gondolkozzatok már! Az anyatejbe mennyi káros, puffasztó, tömegnövelő, stb cucc megy át?! 1 évesen kell 10 kg-nak lennie...
2017. jan. 30. 10:55
 23/27 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó! Igen, szerintem ebben semmi abnormális nincs. Lányom most 6 hónaposan 9 kiló, nővére is ennyi volt, aztán egy évesen volt 10 kiló, ahogy írtad. A második félévben már nem híznak, legalábbis az enyéim. Én ezt azzal magyarázom, hogy tápláló a tejem. Ízfokozók persze... :)
2017. jan. 30. 12:52
 24/27 anonim ***** válasza:
57%
Én is szedtem vitamint, a gyerekeim 3400 gr 54 cm, 3300 gr 55 cm. Igaz, a 38. és a 39. héten születtek. Egyébként én kicsi vagyok, kis születési súlyom is volt. Barátnőm 4 kilóval született, egy fejjel magasabb nálam, a férje 190 cm. Szintén szedte a vitamint, és a gyerekei ugyanolyan méretekkel születtek, mint az enyémek. Szóval se a genetikát, se a vitamint nem látom igazolva. :) Nyilván mindkét elmélet működik, csak nem mindig.
2017. jan. 30. 17:18
 25/27 anonim ***** válasza:
57%
Ja és nem zabáltam betegre magam, a barátnőm meg nem koplalt.
2017. jan. 30. 17:26
 26/27 anonim ***** válasza:
57%
156 cm 45-47 kg voltam mindig. Szedtem végig terhesvitamint, terhesen annyit zabaltam, mint egy disznó (14,5 kilót híztam). Mindezek után a betöltött 38. hét után született egy 2200 grammos, 44 centis lányom. Lepény, minden oké volt, genetika. Se a kaja, sr a vitaminok nem befolyásolták. Ja, és kizárólag szoptattam 6 hónapos koráig, amikor is 6,7 kiló volt. 1 évesen 8,most másfél évesen 9.
2017. jan. 31. 13:38
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
70 évvel ezelőtt a papám öt kilóval született, pedig akkor kaja se nagyon volt, nemhogy vitamin. Anyám mindhárom terhességet alatt szedett vitamint, én közel négy, a húgom több, mint négy, az öcsém meg 3,5 kg volt. A nagynéném is szedett vitamint, de kicsi, 49 cm-es 3 kilós babája lett. Szedtem én is vitamint két éve, 3350 g és 52 cm lett a babám. Szerintem egyáltalán nem függ a vitamintól.
2017. febr. 1. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!