Mi a vélemény ha így adnánk a babánk nevét?
A férjem nevét kötőjelesen vettem fel. Különleges és ritka mind a kettőnk vezetékneve, mivel a családban egyedüli lány vagyok, apa részéről szeretném a vezetéknevem tovább vinni, de azt is szeretnénk hogy az apukája vezetéknevét is tovább vinné.
Mind a kettőnknek 5 betűből áll a vezetéknevünk egy ny-vel Cs-vel "megspékelve".
A lány és fiú név amit választottunk is viszonylag rövid.
Mi a véleményetek arról hogy a baba kötőjelesen kapja a vezetéknevet?
Házasság kötéskor nem kellett nyilatkoznotok arról h mi legyen a leendő gyermek(ek) vezeték neve?
Javitsatok ki ha nem így van!
Nem ti vagytok egyedül, akik kötőjeles nevet adnak. Sőt, ismerek nem egy embert kötőjeles családnévvel + 2 utónévvel.
Engem nem hat meg.
Az én gyerekeimnek is kötőjeles a neve, igaz, nekünk két tucatnév jutott. :)
Az esküvőn még csak a férjem nevét mondtuk be, az első szülés előtt bementünk, és átirattuk az anyakönyvi kivonatot.
Nem különösen aggódom, hogy micsoda problémákat okoznék a gyerekeimnek a későbbiekben... Ha véletlenül szintén duplaneves emberrel akarnák összekötni az életüket, akkor legalább 4 névből választhatnak kettőt, szerintem tök jó lesz nekik. :D
Ez a ti döntésetek.
Nem tenném több okból sem.
Egyrészt gondolj bele, ha mindenki így tenne, így tett volna.... Egy generáció után nem lenne semmilyen variáció.
Másrészt ezáltal megfosztanám attól, hogy házasságkötésnél úgy variálja a nevét, ahogy Ő szeretné. Ugyanígy, ha fiad születik..., már leírták előttem is.
Én örülök, hogy nem kötőjelesen kaptam a szüleim vezetéknevét.
És az előttem válaszoló rosszul tudja, nem, nem lehet össze-vissza variálni a neveket!
Én pl. Nagyné Kis Éva (ez csak példa név) lettem, mert én így szerettem volna. A gyerekednek vagy a menyednek esélye sem lesz így felvenni a nevét.
(Igen, tudom, hogy nem nagyon divat már (bár az én legtöbb ismerősöm/rokonom így vette fel), de szerintem a döntést meg kell hagyni neki, nekik.)
Köszönöm a válaszokat!
Igazatok van a házasságuknál úgymond "kitolnánk" velük.
Az anyakönyvi kivonatba a férjem neve van írva, valószínű így is marad!
A család nevem pedig viszi tovább unokatestvérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!