8 honapos terhes vagyok angliában vagyok most megyek Vissza magyarba de sajnos nincs lakás és egyedül vagyok a babával. Kaphatok valamilyen segitséget lakás ügyben vagy valamilyen pénzt szűlés elött?
Az akarás az édes kevés.
8 hónapja tudod hogy gyereket vársz de még annyira sem voltál képest hogy egy anyaotthonnak utánanézz!
ELozo , amit leirtal ahhoz 5 ev munkaviszony kell !!
Right to reside - igy hivjak.
Megis, hogy kepzeled, hogy 0 font befizetett adoval valamit is kap ?
Sot NI nelkul, azaz ha nem dolgozott az sincs neki, meg a korhaz is kiszamlazza a szulest ...
10 eve elek itt, pontosan ismerem a rendszert.
council lambast akkor igenyelhet, hogyha minimum 2 vagy 3 eve az adott reszen lakik, pl westminsterben vagy haringeyben. ha nem lakik ott 2 vagy 3 eve, akkor csak akkor igenyelhet, hogyha katona vagy menekult.
mi igenyeltunk council lakast, ott laktam a kornyeken mar 5 eve. egyetemistakent estem teherbe, tehat nem dolgoztam, csak heti 1-2 napot egy ugynoksegen keresztul 0 oras szerzodessel, paromnak nem volt igazan jo munkaja, es nem kaptunk. konkretan megmondtak, hogy nem jar, nem vagyunk hozza eleg rossz helyzetben. ugyhogy sok eselyt nem latok arra sem, hogy a kerdezo kap, foleg 1 honapon belul. honapokig sot evekig is eltarthat, mire kap egyet.
Megint az angliai vagyok.
Sajnos en most vagyok ebben a helyzetben, 10 eve itt dolgozok, egyetemi vegzettsegu szakmaban, egyedul maradtam a kisbabammal, es igy is azt mondtak a councilnal, hogy EVEKET kell varnom council lakasra ( onkormanyzati lakas ) . Persze ez helytol is fugg, eszakon jobb a helyzet, de Delen , es London korgyuruben ez a helyzet.
40 % ot adoztam a fizetesembol 10 even at, es igy sincs segitseg. Egyszeruen eveket kell varni, de ezt ugy ertsetek, hogy 10-12 evet is.
De mondom ez helyenkent valtozik.
A masik angliai valaszolonak, a child benefit alanyi jogon jar a gyerek utan ez ugye heti 20 Font, child tax creditet gondolom a PHD utan kaptok , amivel kapcsolatban a parod dolgozik itt es biztisitott. Egyebkent az exem is itt csinalta, 6000 Fontjaba kerult, ez adokoteles, ugy jar a child tax credit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!