2. osztályos házi feladatban segítség?
Lehet, hogy ciki, de nem értem, hogy hogyan kellene megoldani levezetni a feladatot. Összeadni és kivonni tanultak még. Valaki tudna benne segíteni?
Tímea 48 pontot számolt összesen a kosárlabda mérkőzésen. Hányat dobott egy-egy csapat, ha a különbség 22 pont volt?
Előveszel 48 valamit, pl babot.
Ha 22 a különbség, akkor egyik csapat kap 22-ot, másik nullát.
Egyesével minden csapat kap 1-1 babot, míg el nem fogy.
Megszamoljatok, h melyik csapatnak mennyi van.
12-es vagyok.
A kisfiam is másodikos, és én alsos pedagógusként dolgozom.
A számfogalom most van kialakulóban, minél többet tesztek kézzel foghatóvá a számításokat, annál könnyebb lesz a gyereknek.
Másodikostól nem elvárható, hogy 48-at kettővel osszon, van akinek ez simán megy, de van aki képtelen rá. A nagy többség ezt nem fogja megérteni.
Használjátok a szamegyenest, korongokat, számolópálcát, mindegy, h mit, de lássa a gyerek, tudja megfogni, pakolni.
Hallgass a 12-esre és 16-osra.
Ugye az előző oldalon a kétismeretlenes egyenletrendszer nem volt komoly?!
Ugyan, utolsó, ne légy már buta kérlek, írtam is szépen, hogy az LENNE a LEGGYORSABB megoldás. Nem pedig azt, hogy ez A MEGFELELŐ megoldás egy másodikos gyereknek.
Amit utána írtan, a próbálgatós pedig nem hinném, hogy nehéz lenne akár egy kisgyereknek is, hiszen csak számokat kell behelyettesíteni sorban és összeadni, addig, amíg meg nincs a két megfelelő szám. Hasonlót írtak előttem is.
A 3. valaszolo jol leirta.
Szinten masodik osztalyos a fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!