Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek nincsenek barátai se...

Akiknek nincsenek barátai se családja, nem fel hogy milesz vele ha otthagyja a párja?

Figyelt kérdés

Nekem se barátaim nincsenek se családom mivel nem fogom velük tartani a kapcsolatot.

Ha lenne egy párom akitől lenne gyereken rettegnek attól hogy egyedül maradok a nagyvilágba egy gyerekkel.

És ha valaki fiatalon szül? Nulla munkatapasztalattal, és elettapasztalattal mi lesz vele ha egyedül marad pénz nélkül?

Ti ilyeneken nem szoktatok gondolkozni?

17/L

2017. jan. 24. 22:08
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ezt úgy lehet elkerülni hogy felépíted az életed és megtervezed a gyerekvállalást.

Először tanulsz, aztán dolgozol és félre teszel közben. Közben kereshetsz párt is, akit körültekintően válassz ki. Tehát például ne a kocsmában meg a diszkóban keresd, mert jó eséllyel annak válás lesz a vége.

Ameddig nem akarsz gyereket mindig védekezzetek óvszerrel. Az óvszert ellenőrizzétek aktus közben többször. Ha fogamzásgátlót szednél olvasd el a leírását, hogy milyen esetekben kell kiegészítő védekezést alkalmazni vagy még egy szemet bevenni. Ha megfelelően alkalmazzátok akkor nem jöhet létre a terhesség.

Amikor majd készen álltok mindketten (az apa is!), és megvan az anyagi háttér akkor lehet gyereket vállalni.

Sokan vannak segítség nélkül, de akár kismamákkal vagy anyukákkal is kiépíthetsz kapcsolatot majd és segíthettek egymásnak.

A párod családjában is lehetnek kedves emberek még. Szomszéd néni is lehet még segítség stb.

Szóval vannak lehetőségek, csak okosan kell csinálni.

Ugyanezeken rágódtam én is tini fejjel, de ahogy a korábbi válaszoló is írta: az érdekek is össze tudnak tartani egy kapcsolatot. Nyilván nem csak az tartja össze, de az is ad egy kis stabilitást, hogy egyedül nem menne. Emellé jön a szerelem, szeretet, tisztelet, összetartozás, családi egység stb.

Szóval nem úgy van hogy a szerelem elmúlik és utána minden sivár. És amúgy sem múlik el ha ápolják. Többek között ezért is kell jól megválasztani azt a partnert.

Érdemes feltenni a kérdést, hogy mennyire bízol meg benne? (Mersz előtte pukizni? Kihívná a mentőt azonnal ha rosszul lennél? Melletted volt mikor össze-vissza hánytál és hasmenésed volt? Stb.)

2017. jan. 25. 09:54
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is megértem a félelmed, de félelemben élni nem lehet, ezt jegyezd meg egy életre. Bízni kell magadban, hogy szerethető vagy és nem fognak elhagyni. És bízni kell a másikban is. Inkább koncentrálj arra, hogy olyan párt válassz, aki megérdemli a bizalmadat. Ehhez egyrészt jól meg kell ismerni a másikat, másrészt ha észreveszed rajta, hogy nem őszinte, akkor nem érdemes abban reménykedni, hogy majd megváltozik, mert nem fog. Ilyenkor szakítani kell, továbblépni és keresni tovább a megfelelőt.
2017. jan. 25. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!