Milyen fogamzásgátló módszert használjak?
Ne haragudjatok, hogy itt kérdezek, de a szex kategóriában elég tuskók az emberek:) + ezt sok értelmes anyuka nézi, hátha tudtok segíteni:)
Amit nem szeretnék:
- tabletta, hüvelygyűrű
- óvszer
Ezeken kívül van bármi fogamzásgátló módszer, ami biztonságos? Tudom egyiknél sincs 100%, de ahhoz közeli?
(26 vagyok, kb 2 év múlva szeretnénk babát)
Köszi!!!
A Nuvaringot ismerem, azért mondtam, hogy a fizetős doki lehet, hogy akkor is azt fogja javasolni, ha lenne is más megbízható mód, mert azért menni kell 3 havonta:)
A tabletta sem megbízható, magas az emberi hibaszázaléka és sok minden befolyásolja a hatását.
Itt ebben a kérdésben most mindenki önző. Ha a pasim elvárja, hogy folyton nőgyógyászatra rohangáljak, meg receptet váltani, meg naptárazgatni, hogy mikor kell felhelyezni, cserélni, a gyűrű tol, nyom, kényelmetlen van, hogy két napig pedig én tuszkolom, ahogy tudom, akkor kivenni sem leányálom, hüvelyfertőzést okozhat, és ugye hormonális, aminek sok hosszútávú nem kívánt hátránya van, szárazságot okoz, libidócsökkentést okoz ... és ő ezt elvárja tőlem, azért, hogy néhány d*gás kellemesebb legyen neki..
ezt csak a ki önző dologra írtam:) amúgy 2. gyerek után már nem fogok kockáztatni a kényelmem miatt egy 3. várandósságot, akkor egyértelmű lesz a nuvaring.
(igen, én még a d*gás szót is csillaggal írom, mert úrihölgy vagyok XD )
Így van, két év múlva esedékes.
De nem dőlne szét a világ és nem jönne el az apokalipszis, ha becsúszna egy kicsi, ezért merek egyáltalán gondolkozni a Nuvaringen kívül máson.
Ezért mondom, ha komolyra fordul a dolog, akkor csak a Nuvaring jöhet szóba.
De addig ha van más módszer, ami védelmet nyújt, de nem 100% (ahogy egyik se), akkor arról szeretnék tájékozódni:)
Most jut eszembe, tegnap mondta az egyik barátnőm, hogy egy ismerősének implantátuma volt.
Ez is hormonális ugyan, de 3 évig egyáltalán nem kell foglalkozni semmivel, így szerintem bevállalható (több előnye van, mint hátránya)
Megkérdezem erről a dokit, nekem ez tűnik eddig a legszimpibbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!