Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem kaptam adójóváírást?

Miért nem kaptam adójóváírást?

Figyelt kérdés

Az idén a apeh-ot "kértem meg" az adóbevallásom elkészítésére. Múlt évben már nem dolgoztam. Először táppénzen voltam, majd július elején megszületett a kisfiam, akkor tgyást kaptam, december közepétől pedig gyed-et. Ezeket mind minimálbér után. Most kijött,hogy fizetnem kell pár ezer forint adót.

A kérdésem az lenne,hogy (gondolom a gyed után kell adózni) nem vonnak semmit tőlem? És a gyerek után nem jár ilyenkor adókedvezmény?

Már bocs,hogy ilyen körülményes vagyok, de egyáltalán nem értek hozzá.

Válaszokat előre is köszönöm!

2010. máj. 4. 22:29
 1/2 anonim ***** válasza:
autómatikusan nem jár semmi mindent igényelni kell!ha ugy gondolod valami nem jó kérj önellenőrzést itt még pótolhatod ha nem jelentetted be az adókedvezményhez a adatokat!
2010. máj. 5. 07:01
 2/2 anonim ***** válasza:

1 gyerk után nem jár semmiféle adókedvezmény.

Az adót elvileg vonják minden kifizetésnél a Gyedből, de néha bénák, és elszámolják, emiatt lehet, hogy kell még befizetned.

Az adójóváírás bizonyos éves jövedelemhatárig jár. Ha nagyon magas volt a jövedelmed, és emiatt a táppénzed is, elképzelhető, hogy már átlépted azt az éves jövedelemhatárt, ameddig jár az adójóváírás. Ha jogosult vagy, és most mégsem kaptad, akkor 2 dolog lehetséges: vagy már megkaptad év közben, minden hónapban, vagy tényleg elrontották a számítást, és nem írták neked jóvá utólag. De az is lehet, hogy jóváírták, csak a befizetendő adód még több lenne, így az adójóváírással csökkentették a befizetendődet.

2010. máj. 5. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!