Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyák, most...

Egyedülálló anyák, most komolyan, ti hogyan oldjátok meg ezeket a helyzeteket?

Figyelt kérdés

Másfél éve váltunk el, azóta én nevelem óvodás kisfiam. Eddig apukája viszonylag rendszeresen és több téren is részt vett a gyerek életében, azon túl, hogy kéthetente hétvégén nála volt, hétköznap is besegített edzésre vinni vagy elmenni érte az oviba, ha én nem érnék oda.

Nemrég azonban teljesen kiesett az életünkből, kéthetente hétvégén felügyelet mellett találkozhat csak a gyerekkel (nem ottalvás) - nem szeretnék belemenni, hogy miért, de meg van az oka.

A lényeg, hogy teljesen segítség nélkül maradtam, nagyszülők messze, pénzem bébiszitterre nincs, épphogy megélünk. Nagyritkán a testvéremre tudok számítani, de ő is egyre elfoglaltabb, így nem tud annyit segíteni.

Eddig, még ha iszonyatosan fárasztó is, mindent meg tudtam oldani, de egyre több olyan dolog áll elő, amit nem tudok. Pl. jövő hét hétfőn fogadóóra lesz az oviban, amit én kértem, mert problémák vannak a kicsivel (valószínűleg az otthoni zűrök miatt). Erre persze nem vihetem be, de nincs, aki addig tudna rá vigyázni. Aztán orvosokhoz is el kellene mennem, mert van egy komolyabb problémám, oda sem hordhatom magammal.

Az olyanokról már nem is beszélve, hogy legalább havonta egyszer eljuni valahova egyedül. Akár csak bevásárolni, vagy bármi, ami kicsit feltölt. Kezdek összeroppanni, halálosan fáradt vagyok és kicsit kilátástalannak érzek mindent.

MI lehetne a megoldás?

Jól esne, ha írnának olyanok, akik hasonló cipőben járnak/jártak, hogy oldották meg, hogy sikerült átvészelni ezeket az időket stb.

A kötekedők nagyon szépen kérem, hogy kerüljenek, mert segítségért jöttem ide, nem vitatkozásért!

Köszönöm

2017. jan. 11. 11:22
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
68%

a gyerkőc nem szokott a mamáéknál aludni?

Simán be lehetne vezetni, hogy pl péntekenként mamáék viszik el az oviból és te csak szombat délben, délután kapod vissza :D

ne a mamát kérdezd, hanem a gyereket fűzd, hogy mekkora buli volt, amikor te gyerekként a mamánál aludtál... aztán majd jön az, hogy "mama, ma szeretnék nálad aludni".

jóóó, értem, hogy kicsit szemét dolog, de az unokának kevésbé mond nemet az ember, mint a gyerekének :)

2017. jan. 11. 14:25
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
jajj, bocs, nem péntekenként... hanem mondjuk havoonta 1 pénteken. nyilván nem cél a gyerek lepasszolása, csak néha jó hajnalig olvasni, vagy reggel 10ig aludni, nem reggelizni, nem főzni, hideget ebédelni...
2017. jan. 11. 14:26
 23/36 A kérdező kommentje:

Nem szokott. Régebben nem is nagyon jött szóba csak egyszer egyszer mondjuk nyáron (akkor is max 3 nap volt, amit eddig bevállaltak). Anyukám arra hivatkozik - amit meg is értek valahol - hogy ő is egyedül nevelt fel minket, most tud elkezdeni élni, most tud pihenni, utazgatni az új férjével stb., és nem akar most is kisgyerekkel lenni hétvégente, amikor nem dolgozik. A húgomnál is van kisgyerek (bár ő nem egyedül van), és őket is látogatják azért.

Bár szerintem most már ő is látja, hogy kezdek kilenni, lehet, hogy bevállalja néha :)

2017. jan. 11. 14:34
 24/36 A kérdező kommentje:
De a lényeg, hogy a hétköznapokba így se úgy se tudnak besegíteni...és az a nehezebbik része.
2017. jan. 11. 14:36
 25/36 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Budapesti vagy? :)

2017. jan. 11. 15:05
 26/36 A kérdező kommentje:
Igen :)
2017. jan. 11. 15:07
 27/36 anonim ***** válasza:
60%

Hát mi nem váltunk el, de apa külföldön dolgozik. 3 hetente jön haza. 3 kisgyerek , nagyszülői segítség nincs. Hajnal 5-től este 11-ig mindig van mit csinélni, nagyobbnak különóra, picinek fejlesztő, középsőnek szintén programok. Bevásárlás stb minden minden rámszakad. Egyedül! Hát akarni kell. Más nincs. Ha azon kattogok milyen nehéz, nem lesz jó senkinek. Baromi nehéz, de feladat ez amit meg kell oldani! De ha van barátnő vagy bárki, nyugodtan fogjatok össze. Nekem nincs sajnos. ezt az életvidetlt kevesen tudják követni. Én megértem.

Kicsit mindenhova viszem magammal. Kénytelen vagyok ugye. De van, hogy mindhármat kell, ha például betegek.

Fel a fejjel!

2017. jan. 11. 15:34
 28/36 anonim ***** válasza:
És pontosan milyen segítség is kéne? Délutánra? Közelebbi munkahely? Heti egy este, amikor lazítasz? Havi egy hétvége? Írd le az elképzeléseidet, mi segítene.
2017. jan. 11. 15:47
 29/36 anonim ***** válasza:
79%

Kb. 800-1000 ft per óra a gyerekfelügyelet (diáklányok,stb.). Ez igazán megfizethető ha néha muszáj elmenned valahova mint az orvoshoz vagy a fogadóórára.

Bevásárolni tudsz online is, a tesco házhozszállítása kb. 500ft és az ajtódig viszik a cuccot, nagyon megéri.

Kikapcsolódásra jó ötlet pl. az ha alvásidő után (nem tudom az nálatok hánykor van, de ha ovis akkor kb. 8 óra a reális) veszel egy forrófürdőt, pihensz, olvasol, megnézel egy filmet - ez belefér lefekvés előtt.

Ha túl későn megy aludni a csemete akkor korábbra kell szoktatni.

Esetleg elengedni néha a gyereket ottalvós zsúrra, gyerekbulira, az a nap is "szabadság" neked.

2017. jan. 11. 20:14
 30/36 anonim ***** válasza:
Melyik kerületben laksz?
2017. jan. 12. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!