Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért harcolnak egymás ellen...

Miért harcolnak egymás ellen az anyukák, ha bölcsiről van szó?

Figyelt kérdés
Régen én is feltettem egy olyan kérdést, hogy mi van akkor ha azért adom bölcsibe a gyereket, mert megörülök otthon a bezártságtól és a szellemi tespedéstől. Ez egy valós tény függetlenül attól, hogy valójában nekem muszályból kellett beadnom, beszédfejlődés miatt + munkába visszamenés miatt. Egymást folytogatjuk azért mert képtelenek vagyunk hatni a társadalomra államra, hogy létesítsenek bölcsödét, vagy hogy a amunkahelyek kötelezve legyenek egy gyermekmegörzőre, ahova az anyuka le tud menni szoptatni, vagy megnézni a gyereket. Inkább egymás vérét iszuk. Az az anyuka aki azt írta, hogy mondjunk ötleteket a trükközésre, hogy bejusson a gyerek az nem szemétséget csinál, hanem valóban csak így tud bejutni a gyerek a bölcsibe. Mindenki várja hogy a másik megértse őt, hogy neki fontossabb a problémája mint a másiké, de így viszonyulunk egymáshoz akkor mért csodálkozunk, ha ugy bánnak velünk mások, ahogy mi bánunk velük?
2010. máj. 4. 12:31
 1/4 anonim ***** válasza:

Túl sokat foglalkozunk egymással.Mindannyiunknak megvan a maga véleménye és hihetetlen,de nehezen dolgozzuk fel,ha a másiknak eltér a miéntől.Nők vagyunk,na.

Ez már jelenség,mindenre kiterjed,ha észre vetted,itt is mindennaposak a viták.

Kornrétan ebben a bölcsis támában nem vagyok még érintett,de hamarosan eljön az ideje,hogy az leszek.

Ha muszáj lesz beíratnom a kisfiamat,hát muszáj lesz.Ha nem,úgy még jobb,de minden esetben a legjobbat szeretném neki adni és minden szülő erre törekszik,nem?

-mg

2010. máj. 4. 12:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Valahol igazad van, abban meg tejlesen egyetértek, hogy az állam feladata lenne több bölcsit létrehozni, ha már egyszer az az érdekük, hogy az anyák dolgozni tudjanak menni. Csak azért szerintem jogosan kiakasztó, amikor valaki azért nem tud visszamenni dolgozni, mert nincs hely a bölcsiben a gyerekének, miközben olyan szülő gyereke meg bölcsiben van, aki nem dolgozik, azaz konkrétan nincs rászorulva arra, hogy ott legyen a gyereke. Mondjuk én is kaptam már itt beszólást, mert én meg "csak" egyetemre járok, az nem olyan fontos, minek jár bölcsibe a gyerekem, stb. szóval persze, mindenkinek a saját problémája a legfontosabb, de azért szerintem van egy fontossági sorrend, és nálam nyilván az kerül előbbre, akinek azért kell a bölcsi, mert mennie kell pénzt keresni, és az viszont hátrébb kerül a sorban, aki nincs rászorulva arra, hogy dolgozzon, függetlenül attól, hogy meg tudom érteni, ha 2 év után mondjuk már mással is szeretne foglalkozni. Ismerek olyan szülőt, akinek nem kell dolgozni menni, de már valamit kezdeni akart magával, ezért elment önkéntesnek valami szervezetbe, de a gyerekét ezek után magánbölcsibe adta, hiszen ő is úgy ítélte meg, hogy ha arra nincsenek rászorulva, hogy ő pénzt keressen, akkor eléggé szemtelen dolog lenne mások elől elvenni a helyet.
2010. máj. 4. 12:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nagyon nagyrész a környezeten múlik, és a családon. Én pld. nem adom bölcsibe, mert szép, nyugis helyen élünk, sok gyerekkel a környéken, játszótér, szomszédok, barátok, család, mindenki itt van körülöttünk.

De ha pld. élnék egy panelben valahol, a környéken sehol senki, akivel lehetne néha beszélgetni, sétálni egyet, akkor valószínűleg hamarabb adnám bölcsibe a gyereket, és visszamennék dolgozni.

És akkor még az anyagiakról nem is beszéltünk, mert az a másik nagyon fontos. Van, aki megengedheti magának,hogy otthon maradjon, és sajnos van, aki nem.

2010. máj. 4. 12:40
 4/4 anonim ***** válasza:
én családi napközibe adtam, mert nem volt hely a bölcsiben. igaz, hogy 35000 egy hónapra, rámegy a gyes meg a családi, de a fizetésem még mindig ott van és így ő is vele egykorúak társaságában van, meg én is felnőttek társaságában leszek egy kicsit, még ha csak 5 órára is naponta.
2010. máj. 4. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!