Gyermeket szeretnénk örökbefogadni a párommal. Elmondaná valaki, aki már átáment ezen, hogy milyen procedúrán kell keresztülmennünk?
Szia!
Én ugyan nem fogadtam örökbe, de hugim vőlegényének családja igen. Épp most lett vége a procedúrának. Hogy hogy van sorban a folyamat azt nem tudom, de el kell végezni egy gyemeknevelési tanfolyamot, van pszichológiai vizsgálat, környezettanulmány, sok-sok utána járás. Ha gondolod pontosan megérdeklődöm neked, hogy mi hogy ment.
Azt tudom, hogy nekik viszonylag gyorsan ment, talán egy éven belül, de hallottam, hogy van akinek évekig elhúzódik.
Sógoroméknál meg még rosszul is sült el a dolog, mert vissza kellett vinni a gyereket, mert teljesen kifordult önnmagából, és utólag megállapította a pszichológus, hogy nem is lehetett volna örökbe adni a gyereket, mert érzelmileg labilis és a nevelőanját tartja az anyjának és nem tudta elfogadni az új helyzetet.
Köszönöm a válaszokat! Nem dobódtam fel túlzottan! Azt sejtettem, hogy nem lesz egyszerű a dolog, de azért ez túlzás! Sok sikert neked! Remélem sikerül minél hamarabb örökbefogadnotok egy kisgyermeket!
És ha nevelőszülők lennénk, az egyszerűbb lenne? Mármint a procedúra. Tudom, hogy az egészen mást jelent, de talán könnyebben elérnénk. Nem?
Szia
A 2. válaszoló vagyok. Van egy kislányunk és egy hatalmas házunk és nagyon sokat gondolkodtam és gondolkodom a nevelőszülő dolgon...Annak is megvan a folyamata és nem könnyebb semmilyen szempontból. Nagyon ajánlom,hogy ezt a fórumot végig olvasd :
Itt a képzésről feltételekről tájékozódhatsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!