Akiknek már ovis a gyerek miért nem megy dolgozni jobb otthon?
Ez nem egy provokatív kérdés.
Csak érdekel hogy ki hogy van ezzel.
Vannak olyanok akik akkor se mennek dolgozni mikor már iskolás a gyerek.
De miért? Ennyire lusták?
Ha lenne lehetőségük dolgozni menni miért vannak inkább otthon?
Soha nem voltam karrierista. Inkabb csaladcentrikus. Igy par ev munka utan szultem harom gyereket.
Aztan munkaba alltam ismet.
De ma, elso napomon, hogy munkanelkuli lettem, olyan uresseg van bennem...
A jó munkához szerencse is kell...
De neked miért gond,ha valakit a férje eltart? Az ovi meg de,kötelező. Miért adna felmentést a doki,ha nincs baja a gyereknek. És mellesleg a társaság kell neki,szóval jobb neki oviban. Azt meg ki tudja melyik anya mit csinál otthon. Lehet van,aki állatot gondoz,földet művel,vagy épp megcsinálja a kerti fűnyírás stb t is egy 100-150nm-es ház takaritása mellé.
utolsó, amiket felsoroltál, munka mellett is meg kell csinálni:-) és ha valaki otthon van, ráér társaságba hordani a gyerekét. Nem kötelező, és nem az orvos ad igazolást. A jó munkához pedig nem szerencse hanem tanulás és ambíció kell, én otthon is ezt láttam, az én környezetemben szégyen ha valaki ingyenélő, és a férjével tartatja el magát.
Ez persze nem vonatkozik azokra, akik azért nem dolgoznak, mert nem találnak pár hónapig-egy évig munkát, de KERESNEK. Az én szememben csak az a lustanya, akinek tökéletesen megfelel a kitartotti státusz, otthon éli világát miközben a gyereket óvodába passzolja.
Én terhesen egy nagyobb mellől dolgoztam. Reggel 4-kor keltem. 5-kor indultam. Párom vitte a nagyot oviba. Én visszaértem fél5-re,párom elém jött,összeszedtük a nagyot. Még esetleg boltba mentünk,hazaértünk 6-ra. Fözés,mosás,takarítás KÖZÖSEN. Fél 8-ra minden kész,fürdetés,altatás.
Na voltunl a gyerekkel valamit? Nem. Egy mp-et sem. És ez egy kis panel lakás....
Épp cseden,tehát munka mellől vagyok itthon a kicsivel,a nagy pedig jár oviba. Akkor most őt se szabadna elvinnem,vagy haza kéne hoznom ebéd előtt még? Vagy én is lusta disznovagyok,mert nem hozom el,vagy mert ingyen van étkezés és mi jogon kapok családi pótlékot? Vagy majd ha aktuális lesz,igenis kötelező elmennem majd közfoglalkoztatásra két gyerek mellől,vagy vállalnom kell a több műszakot máshol,mert mondjuk nem pesten élek?
Jaaa és kapaszkodj meg,párom diplomás ember,mégse keres több száz ezret,és neki is fárasztó ám ,és még milyen fárasztó lesz,ha lesz még egy gyerek,mellé a ház,amit kinéztünk,azt fenntartani és két-három gyerekkel meg velem útnak indulni 6 előtt,hogy kitegyük őket oviba,suliba,engem a munkába és még ő is menjen be,majd munka után bevásárlás meg mellé összeszedni a gyerekeket és egy órát utazni haza.
IGEN! Én szivesen dolgoznék csak négy órában,mert az utazásokkal együtt is elmegy a napból 6óra. És nagyon jó lenne,ha otthon lennék du kettőre,megfőznék és kitakarítanék,majd négykor hazahoznám a gyerekeket. Illetve ez lehet akkor is páromra maradna,mert falura akarunk kimenni,de legalább ha hazaérnének,akkor már egymással lennénk 5-töl 8-ig,alvásig.
De mivel párom nem keres szuper diplomával sem 400-500ezret,igy nem ülhetek csak otthon. Vagy vállalhat ő másik munkát annyi pénzért,de akkor végképp nem tudok dolgozni,mert neki hétfőtől vasárnapig ha úgy van 6-22ig is kéne dolgoznia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!