Akiknek már ovis a gyerek miért nem megy dolgozni jobb otthon?
Ez nem egy provokatív kérdés.
Csak érdekel hogy ki hogy van ezzel.
Vannak olyanok akik akkor se mennek dolgozni mikor már iskolás a gyerek.
De miért? Ennyire lusták?
Ha lenne lehetőségük dolgozni menni miért vannak inkább otthon?
8-16-ig munkaidő kb a legritkább...
az a baj, hogy itthon nincs otthonról végezhető munka, meg igazan 4 órás munka se. Az akad, de kevés.
Én mondjuk megbolondulnék, ha nem dolgoznék, de én szerencsés vagyok, mert egyéni vállalkozóként be tudom ugy osztani a munkám, hogy ha kell, akkor a gyerekeké vagyok. Én sem tudnék boldog lenni gyerekek mellett úgy, hogy reggel gyerekek összekészítése, reggeltől estig kifingásig munka, aztan gyerekekkel tanulás, házimunka, stb stb. Aki megteheti, mert nincs rákényszerülve erre, az hülye lenne ebbe a mókuskerékbe beszállni. Biztos van olyan is, aki szimplán lusta, de annál meg furcsállom, hogy a férje/család nem mondja neki, hogy talán kéne valamit csinálni, mert nem jönne rosszul, ha ő is keresne.
Egyébként a háztartás vezetése, gyereknevelés simán egesz embert kivan.
Kényelmesebb volt mindenkinek. Nem volt a reggeli rohanás, nem volt gond a betegség, a nevelés nélküli napok, a "holnap nem lesz ovi" napok stb. Én délelőtt mindent megcsináltam itthon, délután a gyerekekkel voltam, hétvégén pedig négyesben csináltunk programokat. A férjem közben beindította az egyéni vállalkozását (a munkája mellett), neki is tudtam segíteni.
Volt hogy a férjem kivett 1 napot, délelőtt kettesben voltunk, randiztunk, nagyon élveztük :-)
Most már 12 és 10 évesek, 3 éve dolgozok. Főleg a szabad hétvégék hiányoznak - most szinte minden hétvégére van valami házimunka, főzés, elmaradt tanulás stb.
Egy ovis és egy kisiskolás gyerekünk van, szeretnék dolgozni, de most nem tudok.
Két gyerekkel voltam otthon összesen négy évig, amikor a kicsivel lejárt a gyedem, visszamentem céghez ahonnan eljöttem napi 8 órában. Voltak előnyei és hátrányai, de nem volt rossz, és terveztük, hogy ha a kicsi is ovis lesz, még könnyebb lesz. Aztán a férjem kihagyhatatlan(nak tűnő) lehetőséget kapott külföldön, így pakolt az egész család, és kijöttünk.
Itt az óvoda napi 3 óra 8:30-12:30-ig. A magánovi nyitva van egész napra, de nagyon drága. Nagyon szerettem volna olyan munkát találni, amit emellett is végezhetek, de csak a kora reggeli takarítás jöhetett számításba. Csináltam becsülettel 9 hónapig, de nagyon megalázó volt, és nem is fizetett annyit, hogy megérje. Közben a férjem egyre gyakrabban utazott el egy-egy hetekre havonta, így aztán főleg csak bébiszitter segítségével tudnák megoldani a gyerekek felügyeletét, a takarítás meg nem volt olyan jó meló, hogy a keresetem felét odaadjam a bébiszitternek.
Így aztán most itthon vagyok, ahogy a környezetemben majdnem minden anyuka. Nem elégít ki, nagyon várom, hogy máshogy legyen, de momentán ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!