Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akiknek már ovis a gyerek...

Akiknek már ovis a gyerek miért nem megy dolgozni jobb otthon?

Figyelt kérdés

Ez nem egy provokatív kérdés.

Csak érdekel hogy ki hogy van ezzel.

Vannak olyanok akik akkor se mennek dolgozni mikor már iskolás a gyerek.

De miért? Ennyire lusták?

Ha lenne lehetőségük dolgozni menni miért vannak inkább otthon?

2017. jan. 2. 16:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
91%

8-16-ig munkaidő kb a legritkább...

az a baj, hogy itthon nincs otthonról végezhető munka, meg igazan 4 órás munka se. Az akad, de kevés.

Én mondjuk megbolondulnék, ha nem dolgoznék, de én szerencsés vagyok, mert egyéni vállalkozóként be tudom ugy osztani a munkám, hogy ha kell, akkor a gyerekeké vagyok. Én sem tudnék boldog lenni gyerekek mellett úgy, hogy reggel gyerekek összekészítése, reggeltől estig kifingásig munka, aztan gyerekekkel tanulás, házimunka, stb stb. Aki megteheti, mert nincs rákényszerülve erre, az hülye lenne ebbe a mókuskerékbe beszállni. Biztos van olyan is, aki szimplán lusta, de annál meg furcsállom, hogy a férje/család nem mondja neki, hogy talán kéne valamit csinálni, mert nem jönne rosszul, ha ő is keresne.

Egyébként a háztartás vezetése, gyereknevelés simán egesz embert kivan.

2017. jan. 2. 17:52
 12/28 anonim ***** válasza:
84%
4-es vagyok: egy ismerősömnek pl. rendszeresen azzal "stresszelik" az óvónők, hogy már 1/2 3-ra (!) legyen ott a gyerekért (így általában ez a nagyira marad). Amúgy meg kb. ő a csoport fekete báránya, aki sosem megy "időben" a gyerekéért. Másik ismerősömnek is 4-kor zár az ovi, de külső agglomerációban, a városból tömegközlekedéssel kb. 2 órával előbb el kellene indulnia, hogy időben odaérjen. Ott is maradt a nagyi:(
2017. jan. 2. 18:17
 13/28 anonim ***** válasza:
94%

Kényelmesebb volt mindenkinek. Nem volt a reggeli rohanás, nem volt gond a betegség, a nevelés nélküli napok, a "holnap nem lesz ovi" napok stb. Én délelőtt mindent megcsináltam itthon, délután a gyerekekkel voltam, hétvégén pedig négyesben csináltunk programokat. A férjem közben beindította az egyéni vállalkozását (a munkája mellett), neki is tudtam segíteni.

Volt hogy a férjem kivett 1 napot, délelőtt kettesben voltunk, randiztunk, nagyon élveztük :-)

Most már 12 és 10 évesek, 3 éve dolgozok. Főleg a szabad hétvégék hiányoznak - most szinte minden hétvégére van valami házimunka, főzés, elmaradt tanulás stb.

2017. jan. 2. 18:42
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha sok pénzem lenne akkor 4 vagy 6 órában dolgoznék csak. Hiányozna hogy valami hasznosat csináljak, de a 8-11 órás munkaidő teljesen ellehetetleníti az ember szabadidejét. Semmi értelmesre nem marad se idő, se energia.
2017. jan. 2. 19:31
 15/28 anonim ***** válasza:
98%
Őszintên én nagyon nem vàrom, hogy ovis legyen a fiam. Sok oka van. Megszűnt az előző munkahelyem, nincs hovà visszamenni. Az első évek a betegségről szólnak, plusz ugye a vigye haza a gyereket hamarabb napok..... Biztos lesz egy-két munkahely, ahonnan kirúgnak majd. Legszívesebben 4-6 óràs àllàst vàllalnék, inkàbb 4 óràst, mert akkor nem munka után kellene elintézni egy csomó dolgot. Persze mindent meg lehet oldani, de ha lehetne jobb is... Ja és lusta is vagyok, bevallom. :) Vagyis inkább kényelmes. De ez màsnak miêrt fáj?
2017. jan. 2. 19:45
 16/28 anonim ***** válasza:
94%
Én dolgozom, de sokkal könnyebb lenne az egész család élete, ha itthon lennék. Szüleim járnak az iskolásért, hogy ne kelljen ügyeletben maradnia, én leghamarabb 6-ra érek haza, alig látom őket. Hétvégén meg csak a kapkodás van. Más kérdés, hogy csak htb nem is szeretnék lenni.
2017. jan. 2. 20:07
 17/28 anonim ***** válasza:

Egy ovis és egy kisiskolás gyerekünk van, szeretnék dolgozni, de most nem tudok.

Két gyerekkel voltam otthon összesen négy évig, amikor a kicsivel lejárt a gyedem, visszamentem céghez ahonnan eljöttem napi 8 órában. Voltak előnyei és hátrányai, de nem volt rossz, és terveztük, hogy ha a kicsi is ovis lesz, még könnyebb lesz. Aztán a férjem kihagyhatatlan(nak tűnő) lehetőséget kapott külföldön, így pakolt az egész család, és kijöttünk.

Itt az óvoda napi 3 óra 8:30-12:30-ig. A magánovi nyitva van egész napra, de nagyon drága. Nagyon szerettem volna olyan munkát találni, amit emellett is végezhetek, de csak a kora reggeli takarítás jöhetett számításba. Csináltam becsülettel 9 hónapig, de nagyon megalázó volt, és nem is fizetett annyit, hogy megérje. Közben a férjem egyre gyakrabban utazott el egy-egy hetekre havonta, így aztán főleg csak bébiszitter segítségével tudnák megoldani a gyerekek felügyeletét, a takarítás meg nem volt olyan jó meló, hogy a keresetem felét odaadjam a bébiszitternek.

Így aztán most itthon vagyok, ahogy a környezetemben majdnem minden anyuka. Nem elégít ki, nagyon várom, hogy máshogy legyen, de momentán ez van.

2017. jan. 2. 22:09
 18/28 anonim ***** válasza:
70%
Szerinted nem jobb otthon lenni? Nem jobb időben menni a gyerekért az oviba és utána vele foglalkozni? Vagy majd ha iskolás lesz átnézni, amit tanult,a leckéjét ellenőrizni, együtt tanulni vele? Nem jobb az, ha hirtelen megbetegszik és nem okoz gondot, hogy ki vigye orvoshoz és kivel legyen, amíg meggyógyul? Nem jobb úgy kezdeni a hétvégét, hogy hétköznap el van végezve a házimunka, előre meg van főzve és csak együtt lenni kell, lehet nyugodtan programot szervezni, nem a kapkodásról, házimunkáról szól a hétvége? Na, hát szerintem sokkal jobb és örülök, hogy megtehetjük. Egyébként nem unatkozom itthon, apuka reggeltől estig a munkahelyén van, alig látjuk. Ez így lenne akkor is, ha én dolgoznék 8-tól fél 5-ig, csak akkor a gyerekünk reggel 7-től fél 6-ig az oviban lehetne és utána kellene még bevásárolni, kaját készíteni, házimunkázni, kb. semmi időnk nem lenne se rá, se egymásra. Nagyszülő, segítség nulla - a sok oviszünetet, betegséget meg se tudnánk oldani, vagy rúgnának is ki a próbaidő alatt.. Ennyike. :-) Igen, szerintem jobb itthon és igen ennyire lusta vagyok. Remélem még sokáig megtehetem, hogy megkönnyítem az életünket.
2017. jan. 3. 12:28
 19/28 anonim ***** válasza:
11%
Szerintem csak a lustanyák mondják hogy jobb otthon, gondolom nekik kényelmes, hogy se gyerek, se munka, bár én nem tudnám elviselni hogy kitartott legyek, én ennél ambíciózusabb vagyok, de mindenki maga dönti el hogy mit kezd vagy éppen nem kezd az életével. Nálunk tele van az ovi ilyenekkel, gyereket beviszik korán, otthon hédereznek, és fél ötkor beesnek a gyerekért.
2017. jan. 3. 14:30
 20/28 anonim ***** válasza:
79%
Utolsó, akkor az ilyen anyák meg aki pl. te is vagy, karrierista anti-anyák, akiknek nem való a gyerek. Ha már így lelustázod az otthon maradó anyukákat. ÉN pl. nagyon irigylem azt, aki megteheti hogy gyed lejárta után is otthon maradjon. Ha én is megtehetném, akkor nem kellene bent aludni a gyerekeknek, itthon sokkal többet tudnék velük foglalkozni mint az oviban teszik (kb. semmit nem csinálnak bent velük) és később az iskolában dettó. És még számtalan előnye van, ha itthon van az ember, vagy ha dolgozik is akkor sem 8 órában hanem max. 6-ban. NEkem ez lenne a vágyam, sajnálom hogy valószínűleg nem fog összejönni.
2017. jan. 3. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!