Most ez komoly? Miért nem szép nevek, a divatos nevek? Zoé?
A lányom Zoé. A vezetékneve szláv eredetű. Amikor elneveztük, nem is tudtam, hogy gyakori név, egyszerűen ez tetszett. A születése után került elém egy statisztika.
Sok magyarnak nem magyar a vezetékneve. Nem mindenki Kovács vagy Molnár.
A környezetünkben egyébként nem hívnak így más gyereket. Lassan három éves lesz és először pár hete hallottam még a Zoé nevet egy orvosi váróban. Pedig Budapesten élünk, bölcsődébe jár, különböző gyerekprogramokra, játszóterekre. Mégis közel három év kellett, hogy Zoé nevű kislányt lássak rajta kívül.
De az adható nevek többsége "magyartalan", mert idegen származású. Rengeteg a héber, görög eredetű név. A Zoé is görög eredetű, ugyanazt jelenti, mint az Éva, csak az meg héber gyökerű.
Nem puffogok.:) csak annyira hànyinger egy kèt nèv.. persze , kinek a pap kinek a paplan! De ez a Zoè mâr idegesìtő nèv.
Amira meg ezeket szerencsère mèg sosem hallottam. Az èn kedveceim kozul 1 par nev eleg tucat, amit sajnalok. De mire odajutunk csak találunk valamit! Az Antal az új kedvencem ès a Zsófi :)
Felénk a Zsomborokból Dunát lehetne rekeszteni! ;)
A kis kötekedőnek üzenem, aki előtted szólt hogy az én fiam Csaba, tehát nem adtam neki különlegesnek gondolt külföldi mexikói szappanoperás szart, mert tudom hogy arra utaltál! ;) Na csók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!