Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki tud segíteni? Gyed / gyes...

Ki tud segíteni? Gyed / gyes kérdés.

Figyelt kérdés
2011. márciusában lesz 2 éves a kisfiam, ha akkor visszamennék dolgozni (először kivenném a benn maradt szabadságokat, kb.60 nap) de úgy, hogy már úton lenne a kistesó és a szabik után esetleg táppénz, akkor én mire lennék a 2. babával jogosult? Kaphatnék tgyás-t? És ugyanannyit, mint az első babával, vagy akkor már a mostani gyed-ből számítanának valamit? Vagy hogy lenne ez? Amúgy 5éve dolgozom annál a cégnél, ahonnan eljöttem szülni.
2010. máj. 3. 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:
A szülést megelőző 2 évben kell 365 nap munkaviszony, akkor kapnád ugyanazt, amit most.
2010. máj. 3. 11:59
 2/3 A kérdező kommentje:
És a gyed annak számít?
2010. máj. 3. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:
55%

Szia!

Ha már terhes vagy nem biztos hogy engedik kivenni a szabikat, nekem nem engedték, egyből táppénzre kellene mennem, mondjuk én még nem vagyok terhes (most fog lejárni a gyedem májusban és most tervezzük a kistesót, de még nem jött össze). A második után ugyanúgy jár a tgyás, ha nem volt meg a 365 dolgozott napod (ebbe a táppénz nem számit bele), akkor tgyásnak maximuma lesz, a mindenkori minimálbér kétszeresének 70%-a. A gyed is jár a második után, az annyi lesz, mint az elsővel, illetve ha emeltek közben a fizudon és nem a max gyedet kaptad akkor több is lehet!

2010. máj. 3. 13:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!