Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyakönyveztetés. A Noah...

Beababy01 kérdése:

Anyakönyveztetés. A Noah nevet lehet anyakönyveztetni? Mert sehol nem találom. Nem találtam a listán, ha így adom neki maradhat neki ez a neve?

Figyelt kérdés

2016. dec. 23. 17:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem anyakonyvezheto, bar nem neztem utana. A Noah magyar megfeleloje a Noé tudtommal. Illetve a Noa is anyakonyveztetheto, viszont az lany nev.
2016. dec. 23. 17:41
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Hát reménykedjünk hogy nem. Mi lenne? varga Noah? Nem érzed viccesnek és erőltetettnek? Bár a Lakatos Noah még stílusos is lenne. Mi mostanában ez a verseny az anyák között? A "ki tud jobban kiszúrni a gyerekkel névadás terén"?
2016. dec. 23. 18:03
 3/12 A kérdező kommentje:
Képzeld nem érzem. Külföldön élek és itt létezike ez a név. Semm Lakatos sem Varga nem vagyok. Kiváncsi lennék hogy neked milyen érdekes neve van a gyerekednek csak nem János, vagy Ferenc? Külföldön nem a legjobb iyen nevet adni. Amúgy meg ha normális választ nem tudsz adni inkább ne írtál volna
2016. dec. 23. 18:58
 4/12 anonim ***** válasza:
63%
Hát azt a pici, lényeges infót kifelejtetted, hogy külföldön élsz. Nem gondolod hogy esetleg ezt abban az országban kellene megkérdezned ahol szülni fogsz? És nem, nem János vagy Ferenc, az én lányom Júlia.
2016. dec. 23. 19:03
 5/12 anonim ***** válasza:
88%
Ha Magyarországon akarod anyakönyveztetni, akkor az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez kell fordulnod, de gondolom, jóval a szülés előtt.
2016. dec. 23. 20:10
 6/12 anonim ***** válasza:
86%

Érdekes, hogy itt sok kérdező külföldön él.

Külföldön nem tudom hol meg hogyan anyakönyveztethető, a külföld picit tág fogalom.

Magyarországon nem anyakönyveztethető. Külön kérni kell az MTA-tól.

2016. dec. 23. 20:36
 7/12 anonim ***** válasza:
90%
Ha külföldön élne, fel se merülne benne, mivel külföldön a Noah név teljesen átlagos, nem okoz megdöbbenést, ráadásul nem érdekelné hogy a magyar listán szerepel-e.
2016. dec. 23. 20:40
 8/12 anonim ***** válasza:
52%
Az a helyzet, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok gyereke is magyar állampolgár és itthoni, magyar szabályok szerint kell anyakönyvezni. Gondolom kint a magyar külképviselet végzi.
2016. dec. 23. 20:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8as, ez biztosan nem igy van. Ugyan azt en sem tudom, hogy pontosan a "kulfold" az mit takar, de pl Angliaban, ahol mi elunk, olyan nevet ad mindenki a gyerekenek, amilyet csak akar. A mi fiunknak is olyan meve van, ami Magyarorszagon nem anyakonyvezheto (semmi extra, Aron a neve, ekezet nelkul), es megis, amikor elmentunk anyakonyveztetni semmi kriterium nem volt. Amit bediktalsz, az lesz a gyerek neve, ennyi. Ez volt a fiunk kb ket hetes koraban. A brit allampolgarsagot es utlevelet viszont csak 3-4 honapos koraban kapta meg, tehat nem emiatt nem szoltak bele a nevebe.

Tehat kerdezo, ha esetleg Angliaban elsz, akkor targytalan az egesz kerdes. Ha mashol, akkor pedig nezz utana, hogy az adott milyen nevet adhatsz a gyerekednek.

2016. dec. 23. 22:49
 10/12 anonim ***** válasza:
48%
H nélkül anyakönyvezhető, a Szekeres Nóra műsorvezető egyik gyerekét is így hívják.
2016. dec. 24. 08:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!