Válás hogy viselte meg a gyerekeiteket?
Azt kell, hogy mondjam, hogy nem viseltek meg őket annyira, mint vártam.
5 és 9 évesek voltak.
Tisztában voltak az okokkal (félrelépett a volt férjem), és megértették, hogy ez után miért nem maradhatunk mi ketten egy pár.
Először azt nehezen viselték, hogy ritkán látják az apjukat, akinek a nője az első, de ez talán még könnyebbé tette nekik az elszakadást tőle.
Természetesen én is igyekeztem nekik mindent megadni, ami emberileg lehetséges: nyugalmat, biztonságot, törődést, odafigyelést. Ha bármi bántotta őket, mindig ott voltam és meghallgattam őket.
Ez nem jelentette azt, hogy ha éppen én voltam padlón, akkor rájuk zúdítottam a fájdalmamat. Erre valók a barátok és a felnőtt családtagok, a gyereknek nem kell ebben részt vennie, elég neki ilyenkor a maga baja.
Nálunk fordítva alakult mégis, nekem lett új párom, ami tartós kapcsolatnak bizonyult. A férjem teljesen elfogadta a gyerekeket, apjuk helyett apjuk, minden értelemben, és lassan megérkezik a kistesó is. Mi így vagyunk egy család.
Apjuk esetében egyáltalán nem voltak ilyen nyitottak: sem az akkori szeretőt nem fogadták el, sem az azóta időnként felbukkanó barátnőket.
Elso, szerencses vagy, ez remenyt ad!
Nekem 6 hos volt a pici mikor az exem uj not talalt. Azota is a no az elso, meg mindig pici a gyerek, nem tudom mennyit fog fel belole, hogy havi 10 percet szan ra az apja ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!