Orrmandula műtétre készülünk, hogyan viselte a gyerkőc, mire kell figyelni?
3,5 éves volt a fiam az orrmandula műtétnél. Neked kell nagyon nyugodtnak lenni és szépen előre elmagyarázni, mi történik majd vele. Ott leszel vele mégig? Ha igen, akkor többször biztosítani róla, hogy te ott leszel és vigyázol rá. Ne mumusnak érezze a kórházat/orvosokat. Nálunk csak a műtőben szúrtak vénát, így azt észre se vette már. Kapnak egy bódító szirupot, ha az hat, csak akkor vitték el (3x altatták eddig, két helyen, mindig így volt). Ahogy kész volt a műtét, hozták is vissza, már mellettem ébredt. Na akkor val.szeg sírni fog, dajkált, nyugtast, el fog egy darabig tartani, kialussza majd és minden ok lesz. Talán 2 óráig nem ehetett/ihatott, azt azért ki lehetett bírni. Utána kortyonként már ihatott, sőt, el is várták, hogy igyon. Szerintem simán ihat majd cumisüvegből. (habár én se értem a cumisüvegezést, de nem ez volt a kérdés) Reggel műtötték, délután már melegítőben mászkált az osztályon, sőt, mondták, hogy járassam, nem kellett feküdnie. Lifteztünk, csokiztunk a földszinten, végigtelefonálta a családot 6 után, gyakorlatilag észre se vetted rajta, hogy műtötték. Másnap reggel jöhettünk haza.
Fájdalomcsillapító legyen otthon, mi orvosi tanácsra alvás előtt mindig adtunk meg ha fájdalmat jelzett, napokig. Váltás pizsama, játszósruha, sok sok játék, könyv, esetleg tablet menjen a csomagba. Kedvenc tea/gyümölcslé, puding, kifli (nem ropogós) mehet.
Nos, reagálnék a cumisüveg témára, bár tényleg nem ez volt a kérdés. Én is csak szülő vagyok, ugyanakkor ember, én is követek el hibákat, mint minden szülő. Legyen ez a legnagyobb hibám szülőként, hogy nem vettem még el a cumisüveget és vannak gyerekek akik foggal körömmel ragaszkodnak tárgyakhoz. Ő a cumisüveghez. Valaki a kedvenc alvóállatához, párnájához, cumijához (mert már láttam nem egy gyereket még 3 évesen is cumizni). Tud inni pohárból, úgy mint mi, de ő ezen nyugszik meg. Ha túl leszünk ezen a mizérián, bizonyára elvesszük tőle, hisz ezen ugye nem nőhet fel. Szóval arra kérlek titeket, hogy ne bélyegezzetek meg azért, mert cumisüveggel nyugtatja magát...
Apukája lesz benn vele végig, ő is alszik benn vele, mert én a 11 hóssal vagyok cicizős viszonyban, de nyilván én is benn leszek velük amíg lehet.
A lányom egyébként is iszonyat apás, ha baj van, csak apa létezik számára.
Remélem, tényleg csak túlaggódom, és simábban fogja venni. Köszönöm a válaszokat.
Nem kell ráparázni, csak higgadtan és lazán.
Minél inkább azt látja rajtad, hogy félted, a hátad közepére nem kívánod az egészet, annál nehezebb lesz neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!