Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Orrmandula műtétre készülünk,...

Orrmandula műtétre készülünk, hogyan viselte a gyerkőc, mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
3 éves múlt a kislányom, iszonyatosan féltem, de bajok vannak az orrmandulájával és ezt tanácsolta az orvos. Pénteken lesz a műtét. Tegnap a vérvétel után közölte, hogy ő nem szereti a kórházat mert ott bántják őt. Maga a vérvétel is nagy trauma volt neki. Ezt abból gondolom, hogy felment a láza is, csillogós volt a szeme, de ma reggelre semmi baja nem volt. Sajnos ő és a cumisüveg még mindig elválaszthatatlan barátok, azzal is nyugtatja magát. Igaz az, hogy műtét után nem ihat ilyenből? Már előre félek, rettegek hogy mi lesz vele. Aki volt hasonló szituban, hogy élte meg az egészet? Köszi előre is.
2016. febr. 2. 22:04
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
Cumisüveg? Ez komoly? De tud pohárból inni? El kell tőle venni és kész!
2016. febr. 2. 22:23
 2/6 anonim ***** válasza:
Hogy cumisüvegből ihat vagy nem azt nem tudom. Nekem négy éves volt a kislányom amikor kivették az orrmanduláját. Először majd infúziót fognak bekötni azzal fogják a műtőbe tolni. Amikor kész pár órát tényleg nem ihat semmit akár hogy könyörög mert hányni fog. Vigyél be egy kis kéztörülközőt vizezd be a végét és azzal törölgetheted a száját hogy ne száradjon ki. Vigyél még teát be neki mert majd amikor szabad inni akkor fokozatosan kell itatni illetve banánt is jó bevinni mert már egy kicsit ehet is. Kap üreslevest illetve vajaskenyeret legalábis mi ezt kaptunk. Kitartás. Sokat fog nyűgölődeni, mert még másnap is feküdnie kell miránk ránkszóltak, másnap hogy ne üljön a gyerek a kisszéken pedig már jobban volt hanem feküdjön.
2016. febr. 3. 06:24
 3/6 anonim ***** válasza:

3,5 éves volt a fiam az orrmandula műtétnél. Neked kell nagyon nyugodtnak lenni és szépen előre elmagyarázni, mi történik majd vele. Ott leszel vele mégig? Ha igen, akkor többször biztosítani róla, hogy te ott leszel és vigyázol rá. Ne mumusnak érezze a kórházat/orvosokat. Nálunk csak a műtőben szúrtak vénát, így azt észre se vette már. Kapnak egy bódító szirupot, ha az hat, csak akkor vitték el (3x altatták eddig, két helyen, mindig így volt). Ahogy kész volt a műtét, hozták is vissza, már mellettem ébredt. Na akkor val.szeg sírni fog, dajkált, nyugtast, el fog egy darabig tartani, kialussza majd és minden ok lesz. Talán 2 óráig nem ehetett/ihatott, azt azért ki lehetett bírni. Utána kortyonként már ihatott, sőt, el is várták, hogy igyon. Szerintem simán ihat majd cumisüvegből. (habár én se értem a cumisüvegezést, de nem ez volt a kérdés) Reggel műtötték, délután már melegítőben mászkált az osztályon, sőt, mondták, hogy járassam, nem kellett feküdnie. Lifteztünk, csokiztunk a földszinten, végigtelefonálta a családot 6 után, gyakorlatilag észre se vetted rajta, hogy műtötték. Másnap reggel jöhettünk haza.

Fájdalomcsillapító legyen otthon, mi orvosi tanácsra alvás előtt mindig adtunk meg ha fájdalmat jelzett, napokig. Váltás pizsama, játszósruha, sok sok játék, könyv, esetleg tablet menjen a csomagba. Kedvenc tea/gyümölcslé, puding, kifli (nem ropogós) mehet.

2016. febr. 3. 07:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekünk két éve volt, előző nap be kellett feküdnünk, a kislányom jókedvű volt, játszott egész nap, aztán este tört el a mécses, mert haza akart menni, de ezek után az éjszaka viszonylag nyugodtan telt. Éjféltől már nem ehetett, nem ihatott. Reggel korán még le kellett zuhanyoznia, aztán aláíratták velem a bele egyező nyilatkozatot. Utána nem sokkal jött a nővér, adott valamit szájon át a lányomnak, amitől elvileg kicsit el kellett volna lazulnia, de ehelyett megint csak sírni kezdett, alig lehetett berakni az ágyba, végül a betegszállító tette be, aki jött érte és vitte a műtőbe. Apukával műtő ajtóig kísértük, utána jött egy számunkra hosszú 20-30 perc (kb.), aztán szóltak, hogy be mehetek hozzá az őrzőbe. Az őrzőben kb. fél órát voltunk, utána feltolták az osztályra. Aludt egy jó nagyot, de műtét után még 4 óráig nem ehetett, nem ihatott. Este meg már nagyon elemében volt, mesét nézett a szobatársával és játszott is. Másnap reggel megkaptuk a zárót és mehettünk haza, utána még otthon kellett maradnia és egyszer kontrollra vissza kellett mennie, fizikai kímélet volt, hintát, mászókát egy ideig hanyagolnia kellett. Elhiszem hogy félsz, én is aggódtam, de minket szülőket az ilyen jobban megvisel. Szerintem ihat cumisüvegből, de inkább kérdezz rá a nővérektől, vagy az orvostól.
2016. febr. 3. 08:51
 5/6 A kérdező kommentje:

Nos, reagálnék a cumisüveg témára, bár tényleg nem ez volt a kérdés. Én is csak szülő vagyok, ugyanakkor ember, én is követek el hibákat, mint minden szülő. Legyen ez a legnagyobb hibám szülőként, hogy nem vettem még el a cumisüveget és vannak gyerekek akik foggal körömmel ragaszkodnak tárgyakhoz. Ő a cumisüveghez. Valaki a kedvenc alvóállatához, párnájához, cumijához (mert már láttam nem egy gyereket még 3 évesen is cumizni). Tud inni pohárból, úgy mint mi, de ő ezen nyugszik meg. Ha túl leszünk ezen a mizérián, bizonyára elvesszük tőle, hisz ezen ugye nem nőhet fel. Szóval arra kérlek titeket, hogy ne bélyegezzetek meg azért, mert cumisüveggel nyugtatja magát...

Apukája lesz benn vele végig, ő is alszik benn vele, mert én a 11 hóssal vagyok cicizős viszonyban, de nyilván én is benn leszek velük amíg lehet.

A lányom egyébként is iszonyat apás, ha baj van, csak apa létezik számára.

Remélem, tényleg csak túlaggódom, és simábban fogja venni. Köszönöm a válaszokat.

2016. febr. 3. 09:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem kell ráparázni, csak higgadtan és lazán.

Minél inkább azt látja rajtad, hogy félted, a hátad közepére nem kívánod az egészet, annál nehezebb lesz neki.

2016. febr. 3. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!