Szülők volt köztetek olyan aki divatos nevet adott a gyerekének, de amúgy nem tetszik neki?
Szerintem olyan nincs, hogy valaki olyan nevet választ ami nem tetszik neki, csak megnézi hogy mi a leggyakoribb.
Ez úgy szokott történni hogy valamilyen okból felkapnak egy nevet (pl.: híres ember gyereke kapja, akit mutogatnak a tévében, újságokban) így elterjed azok között is, akik nem is tudják hogy egyáltalán létezik egy hivatalos névlistája az MTA-nak. És akkor szájról szájra terjed a név, és egyre több emberhez eljut akinek tetszik is. Így egyre több gyerek kapja ezt a nevet és nő a gyakorisága és az ismertsége is.
Azért azt nem mondanám hogy senki nem ad olyan nevet a gyerekének ami nem tetszik, mert ugye 2 szülő van.
Nem egy kérdést olvashattunk már ezen az oldalon is, hogy nem tudtak megegyezni a névben. És ilyenkor sokszor nem kompromisszum születik, hanem valaki szív.
Én direkt nem gyakori nevet akarok választani, mert engem zavar ha túl sok van egy névből egy korosztályon belül. Mivel a név arra van hogy megkülönböztessen, megjelöljön valakit.
De nagyon ritkát sem választanék, mert azok nem igazán tetszenek, túl furcsák.
Kicsit off: Nálunk és pároméknál is divat a névhagyományozás a családban a férfi ágon. De ő nem ragaszkodik hozzá, én meg úgy vagyok vele, hogy mindenkinek legyen saját neve a szűk családon belül, így tálaltam egy köztes megoldást. Olyan nevet tálaltunk, ami ugyanannyi szótagos, ugyanúgy végződik, mint a párom neve. Tehát hasonlít, de mégis más.
Lányból meg a párom nevének a női alakja tetszik mindkettőnknek a legjobban és nem a hagyomány miatt. Mert ugye a vezetéknévhez is illenie kell, nem elég az hogy tetszik.
Nekem is csak a baráti körömben van.
Az ő lányuk Szófia lett,már nem igazán tetszik nekik,de két neve van így már a másikat használják...
Pedig szerintem a Szófia gyönyörű és komoly név:)
Mi a divatos? A népszerű?
Mi régi magyar nevet adtunk a fiúnknak, ami ritka. A lényeg, hogy nekünk tetszett és neki is nagyon tetszik. A második neve hétköznapi név, az apukája neve. Arra az esetre, ha az jobban tetszett volna neki, illetve hagyományból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!