Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan anyuka akinek a...

Norika996 kérdése:

Van itt olyan anyuka akinek a gyermeke kisfejűséggel (microcephalia) -val született, illetve ezzel a "betegséggel" él?

Figyelt kérdés
sziasztok, olyan sorstársat keresek, aki már egy kicsivel hamarabb megjárta ezt az utat, vagy éppen most járja. Aki tud mondani bíztató szavakat ezzel kapcsolatban. Az én unokaöcsém most februárban lesz 3 éves, és jelenleg 44cm a fejkörfogata. Járni azthiszem akkor tanult meg, mikor már majdnem 2éves volt. Most mond szavakat (anya,apa,abba, cica,cicc, vó-vó (ez a kutya nála), baba, maci , az enni valóra hámm, Ei az a keri, Nem, Autó, a gyere, eje közben mutatja is a kezével., Hello,Hallo, Cia) Réggebben mondta hogy add ide, inni, de ezeket már nem mondja, szerintem mert sokszor mikor már nyúlt valamiért a kezébe adtuk. Iszik már pohárból is, Enni is eszik magától, de nem mindent tud egyedül, a csokikat edessegeket megtudja egyedül enni, a főtt ennivalóból inkabb már csak a tésztákat, mert leáll mindennel játszani. Nem tudom hogy a betegségéből adódóan, mert olvastam hogy emiatt is lehet,hogy nagyon hiperaktív, sohasem fárad el. Még nem szobatiszta, de a tavasszal szeretnénk rászoktatni mikor már nem ilyen rossz hideg az idő. Egyébként nagyon értelemes gyerek, és gyönyörűszép. Megérti ha valamit mondani akarunk neki, es sokszor szót is fogad. Pl: fogjál kezet a bácsival, adjál puszit/pacsit, simogasd meg, ölelgesd/szeretgesd/vigasztald meg, gyere segits nekem hajtogatni, és hozza a ruhát. Szóval mindent ért, csak valamiért még nem akar beszélni. Azért írtam ilyen részletesen, mert olvastam nagyon eltérő dolgokat is erről, és szeretném az én/mi történetünket is megosztani. Várom az egy cipőben járunk anyukák történetét is, akár itt, akár privát üzenetben. Ha még te nem is, de ismersz valakit aki igen, kérlek oszd meg vele. Kérdéseim azok lennének rendesen. Pl: milyen óvodába irattátok a gyermeketeket, szokásos vagy speciális, iskoláról ugyanez. Fejlesztések közül melyik az ami a leghatásosabban hatott rá?

2016. dec. 19. 00:45
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok érintett de az ismeretségi körömben van egy kislány.

A gyerekorvosnál sűrűn találkoztunk olyan 1-2 éves kora körül.Erősen látszott rajta ez a probléma,és ajáràsa làbtartàsa nagyon furcsa volt.

Azt sajnos nem tudom,hogy milyen fejlesztések kapott de nemrég szòba került a csalàdban és mondtàk,hogy nagyon szépen rendbejött.

A közösségi oldalon láttam ròla pár fotòt és meglepődtem mert azon kívül,hogy kicsit nagy a füle a fejéhez képpest,semmi nem látszik rajta.

Olyan 6-7 éves lehet most.

2016. dec. 19. 06:45
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ, ezt nagyon bíztató hallani :) továbbra is várom mások történeteit is
2016. dec. 19. 10:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi lett azóta a kisfiúval?
2021. aug. 11. 22:41
 4/4 anonim válasza:
Utolsó válaszoló. Azóta 9 éves és speciális iskolába jár. Szobatiszta. Nyugodtabb a viselkedése, már önállóbb, és öntörvényűbb is. A beszéde nem folyékony, de szebb és érthetőbb.
2023. ápr. 19. 13:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!