Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Endre...

Mi a véleményetek az Endre névről?

Figyelt kérdés
Az első két gyerekünknek "extrább" neve van, nem ilyen klasszikus, és az apjuk szerint ezt kellene követni a harmadiknál is, nem pedig ilyen nevet adni neki. De gondolom ezt csak azért mondja, mert nem tetszik neki.
2010. máj. 2. 19:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem az Endre névről egy volt kollégám jut eszembe, akit nagyon utáltam. Egy aljas, sunyi, undorító pasi.
2010. máj. 2. 21:21
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik az Endre név és a páromnak is! Bár az első fiúnknak nem adnánk, mert már másban egyeztünk meg, de a másodiknál szóba kerülhet.

Viszont, ha párodnak nem tetszik, akkor keresetek együtt egy megfelelőt.

2010. máj. 3. 14:20
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Szeretném mondani,hogy én nem pontoztam le senkit, megint vmi "nagyeszű" lepontozó bajnok járt erre :(

Az a baj h én meg ezt érzem igazságtalannak hogy mindig a férjemnek legyen igaza végül név ügyben...na mindegy, végülis még van pár hetünk:)

2010. máj. 3. 14:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiamat Endrének hívják. Nagyon szép név szerintem és már ritkának számít. Elég rosszul esett, hogy a válaszolók nagy százaléka cikinek tartja ezt a nevet. :(

Nem tudom elképzelni, hogy az Endre nevet miért és hogyan csúfolhatnák ki?! Én soha sehol nem hallottam, hogy az Endre nevet kicsúfolnák. Becézni is lehet többféleképpen, én például Endinek szoktam hívni.

Én a "mai" neveket tartom cikinek, főleg ha még a gyerek sem tudja kimondani, a mama meg a tenyerébe írja, nehogy elfelejtse...

2010. máj. 3. 16:10
 15/16 A kérdező kommentje:

jaj de jót nevettem az utolsó utolsó mondatán:))

Én is Endinek becézném úgy gondoltam:)

2010. máj. 3. 16:12
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan így van, a régen olyan gyakori nevek ma már ritkák és különlegesek lesznek lassan. Pl. a kisfiam bölcsijében egyetlen egy kisfiút hívnak Lacinak, pedig az én gyerekkoromban még akadt pár, mint ahogy Zoli is (mondjuk ez még talán most is gyakori), de pl. Ferik már akkor sem nagyon voltak, meg korombeli Jánost sem sokat ismerek (összesen kettőt, igaz, az egyik tíz évvel idősebb nálam). Ja, manapság Istvánok sincsenek túlzottan, pedig régen az is milyen gyakori volt. Múltkor a buszon hallgattam, hogy egy kislány meséli az anyukájának, hogy jött egy új gyerek az osztályukban és milyen furcsa neve van, úgy hívják, hogy GÉZA. Pedig gyerekkoromban még megszámlálhatatlan Gézabácsit ismertem :)

Na, bocsi a litániáért, de a lényeg az, hogy ezek a régi nevek, amik egykor oly gyakoriak voltak, mára már szinte kuriózumnak számítanak a sok Kevin, Noel, és hasonlók között.

Én írtam, hogy az egyik legjobb barátom neve Endre, ezért nekem nem fura ez a név, hiszen elég gyakran mondom ki. Viszont múltkor rácsodálkoztam, amikor az Árkádban egy két év körüli fiúcskát így szólított az anyukája, mert nem hittem volna, hogy valaki adja még ezt a nevet :) Pedig tök jó a hangzása ha belegondolok. Szóval csak bártan!

2010. máj. 3. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!