Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Endre...

Mi a véleményetek az Endre névről?

Figyelt kérdés
Az első két gyerekünknek "extrább" neve van, nem ilyen klasszikus, és az apjuk szerint ezt kellene követni a harmadiknál is, nem pedig ilyen nevet adni neki. De gondolom ezt csak azért mondja, mert nem tetszik neki.
2010. máj. 2. 19:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem is valami extrább név kellene, szegényt ezzel halálra szekálják így nem szúrhatsz ki vele. De a ti döntésetek.
2010. máj. 2. 19:35
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik!Nem gondolom, hogy emiatt szekálnák. Csúfolni minden nevet lehet, a dolog nem ezen múlik!A másik két gyerkőcnek mi a neve?
2010. máj. 2. 19:37
 3/16 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem a vezetéknevet vegyétek alapul, de ne feledd el, hogy ezzel a névvel a gyermekednek élnie kell egy életen keresztül. Bölcs mondás - nomen est omen - a név előjel.

S mindenképp olyan nevet válasszatok, amelyben egyetértés van, mindkét félnek tetszik, mert utána csak ellentétet szül.

Én az Endre egyik névváltozatát tudnám elképzelni: André

Nem túl extra, nem túl szokványos, de egy jó vezetéknévvel ütős lehet, s nem lógna ki ő sem a sorból.

2010. máj. 2. 19:41
 4/16 anonim ***** válasza:
34%
Őszintén szólva ez a név nekem sem tetszik, én el nem tudnám képzelni, hogy a gyerekemet így hívják majd. Manapság ha gyereknek ilyen klasszikusabb, régebbi neve van az a gyermek általában nem fogja szeretni és szekálni fogják vele a többiek. A többi felnőtt bizonyára aranyosnak és szépnek fogja mondani ezt a nevet,de a gyerek korosztálya már ez nem olyan biztos, ha csak nem jön divatba...
2010. máj. 2. 19:42
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Az Andréról nekem mindig az a magas hangon éneklő hapsi jut eszembe...:(

Plusz A-ra végződik a vezetéknév igy nem hangzik jól ha A val kezdődik a másik név is.

A két gyerekünk eddig : Kolos Márk és Lorina Jázmin.

2010. máj. 2. 19:54
 6/16 anonim ***** válasza:
34%
A Márk az nem is extra név, a Jázmin se annyira, de inkább:). Amúgy a Jázmin az aranyos név, egyből egy aranyos kislány jut róla eszembe:) De az Endre azért tényleg kilógna a sorból, mert a Márk névben sincs semmi olyan extra dolog, amiért csúfolhatnák, mert egy teljesen normális, átlagos név, a Jázmin meg tényleg egyszerűen aranyos, bár az Aladinnal lehet azonosítani, de az meg nem baj:D
2010. máj. 2. 20:00
 7/16 A kérdező kommentje:

Hát ez is úgy volt hogy én Márkot szerettem volna, az apja meg Kolost és persze Kolos lett, és mindenki úgy hívja. Úgyhogy ennyit a közös megegyezésről:))

De amúgy úgy értettem az extrát hogy nem ilyen klasszikus név mint az András, János, István,Gábor vagy szóval amiket már évtizedek óta adnak.

2010. máj. 2. 20:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik legjobb barátomat hívják így (amúgy huszonéves), bár manapság tényleg ritka ez a név, inkább öreg bácsikat hívnak így. De szerintem nem gáz, jó név az Endre.
2010. máj. 2. 20:06
 9/16 anonim ***** válasza:
Az András, János, István,Gábor stb ezek már tényleg tömeg nevek. Amúgy ha én fiú lettem volna én is Márk lettem volna, mert apu nem engedte anyunak, hogy Hugó Maximilián legyek XD A másik név, amiért még oda volt a Ciprián. Őszintén, én ilyenkor örülök neki, hogy lány lettem, bár így is talált ki nekem anyu egy szép nevetXD De az én nevem is ma már elterjedt, pedig anno én voltam az első a megyei kórházban és meg se tudták jegyezni kiskoromban és mindent mondtak rám, csak azt nem, amit kellett volna. Szóval a különlegesebb nevekkel ezért kell vigyázni:D
2010. máj. 2. 20:13
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyszerű, régies nevet szeretnél, akkor lehetne még: András, László, Mátyás

Nem biztos, hogy utálni fogja a nevét, csak felfogás kérdése.

Ha az előző gyerkőcöknek két nevet adtatok, akkor neki is kettő legyen. (ez csak egy javaslat)

Lehetne az egyik kicsit maibb név, a másik pedig akár Endre is lehet.

Ha nekem egyszer majd fiam lesz, mindenképp megkapja a László nevet második névként.

2010. máj. 2. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!