Mi a véleményetek az Endre névről?
Szerintem is valami extrább név kellene, szegényt ezzel halálra szekálják így nem szúrhatsz ki vele. De a ti döntésetek.
2010. máj. 2. 19:35
Nekem tetszik!Nem gondolom, hogy emiatt szekálnák. Csúfolni minden nevet lehet, a dolog nem ezen múlik!A másik két gyerkőcnek mi a neve?
2010. máj. 2. 19:37
Szerintem a vezetéknevet vegyétek alapul, de ne feledd el, hogy ezzel a névvel a gyermekednek élnie kell egy életen keresztül. Bölcs mondás - nomen est omen - a név előjel.
S mindenképp olyan nevet válasszatok, amelyben egyetértés van, mindkét félnek tetszik, mert utána csak ellentétet szül.
Én az Endre egyik névváltozatát tudnám elképzelni: André
Nem túl extra, nem túl szokványos, de egy jó vezetéknévvel ütős lehet, s nem lógna ki ő sem a sorból.
2010. máj. 2. 19:41
Őszintén szólva ez a név nekem sem tetszik, én el nem tudnám képzelni, hogy a gyerekemet így hívják majd. Manapság ha gyereknek ilyen klasszikusabb, régebbi neve van az a gyermek általában nem fogja szeretni és szekálni fogják vele a többiek. A többi felnőtt bizonyára aranyosnak és szépnek fogja mondani ezt a nevet,de a gyerek korosztálya már ez nem olyan biztos, ha csak nem jön divatba...
2010. máj. 2. 19:42
5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az Andréról nekem mindig az a magas hangon éneklő hapsi jut eszembe...:(
Plusz A-ra végződik a vezetéknév igy nem hangzik jól ha A val kezdődik a másik név is.
A két gyerekünk eddig : Kolos Márk és Lorina Jázmin.
A Márk az nem is extra név, a Jázmin se annyira, de inkább:). Amúgy a Jázmin az aranyos név, egyből egy aranyos kislány jut róla eszembe:) De az Endre azért tényleg kilógna a sorból, mert a Márk névben sincs semmi olyan extra dolog, amiért csúfolhatnák, mert egy teljesen normális, átlagos név, a Jázmin meg tényleg egyszerűen aranyos, bár az Aladinnal lehet azonosítani, de az meg nem baj:D
2010. máj. 2. 20:00
7/16 A kérdező kommentje:
Hát ez is úgy volt hogy én Márkot szerettem volna, az apja meg Kolost és persze Kolos lett, és mindenki úgy hívja. Úgyhogy ennyit a közös megegyezésről:))
De amúgy úgy értettem az extrát hogy nem ilyen klasszikus név mint az András, János, István,Gábor vagy szóval amiket már évtizedek óta adnak.
Az egyik legjobb barátomat hívják így (amúgy huszonéves), bár manapság tényleg ritka ez a név, inkább öreg bácsikat hívnak így. De szerintem nem gáz, jó név az Endre.
2010. máj. 2. 20:06
Az András, János, István,Gábor stb ezek már tényleg tömeg nevek. Amúgy ha én fiú lettem volna én is Márk lettem volna, mert apu nem engedte anyunak, hogy Hugó Maximilián legyek XD A másik név, amiért még oda volt a Ciprián. Őszintén, én ilyenkor örülök neki, hogy lány lettem, bár így is talált ki nekem anyu egy szép nevetXD De az én nevem is ma már elterjedt, pedig anno én voltam az első a megyei kórházban és meg se tudták jegyezni kiskoromban és mindent mondtak rám, csak azt nem, amit kellett volna. Szóval a különlegesebb nevekkel ezért kell vigyázni:D
2010. máj. 2. 20:13
Ha egyszerű, régies nevet szeretnél, akkor lehetne még: András, László, Mátyás
Nem biztos, hogy utálni fogja a nevét, csak felfogás kérdése.
Ha az előző gyerkőcöknek két nevet adtatok, akkor neki is kettő legyen. (ez csak egy javaslat)
Lehetne az egyik kicsit maibb név, a másik pedig akár Endre is lehet.
Ha nekem egyszer majd fiam lesz, mindenképp megkapja a László nevet második névként.
2010. máj. 2. 20:30
Kapcsolódó kérdések: