Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik név szebb?

Szerintetek melyik név szebb?

Figyelt kérdés

Hanna vagy Noémi ?

Ahol mi lakunk mindkettő rikta. Oviban, iskolában, de még játszón se halljuk.

Nem magánhangzó kezdetű, bibliai nevet kerestünk. Jó okunk van rá.

2016. dec. 16. 12:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Az osztályomban 3 Hanna van. Mindegyik felkapja a fejét ha egyiküket szólítom. Kicsit azért tömegnév már...

Így nekem most inkább a Noémi, bár túlzottan az sem ritka felénk.

2016. dec. 16. 15:05
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én környezetemben mindkét név gyakori, a "Hanna" egyébként listavezető már évek óta a babák körében. Ennek ellenére én ezt javasolnám, szerintem nagyon szép név.
2016. dec. 16. 15:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyik gyakoribb, mint a másik. A gyereked is el fog majd kerülni onnan, ahol most éltek, és tele lesz a nevével a kortárs környezete. ha muszáj választani, akkor a Noémi, mert Hanna annyi van mostanában, mint régen Erzsébet meg Mária volt.
2016. dec. 16. 17:03
 14/19 anonim ***** válasza:

Noémi

Hanna egyáltalán nem tetszik.

2016. dec. 16. 18:32
 15/19 A kérdező kommentje:
13: Noémi biztos nem lesz sok, mivel mi külföldön élünk. Noemi formában adnánk, mert itt Naomi, Noemi is ismert. A Hanna is könnyen kimondható több országban. Bibliai és mássalhangzóval kezd. Az Erzsi nem felel meg ennek. Máriát az apa nem akar. Más ilyen nevet nem találtunk.
2016. dec. 16. 18:51
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem a Noémi jobban tetszik.

De van még pár ami megfelel a kritériumaidnak pl.: Rebeka, Sára, Magdaléna, Lea, Lia, Judit.

2016. dec. 16. 19:18
 17/19 anonim ***** válasza:

Noémi.

Hannából túl sok van és így, magyarosan olyan, mint egy tehén név. Ha angolosan mondjuk ki, egy kicsit lágyabbnak hangzik.

2016. dec. 17. 09:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Noemi.
2016. dec. 17. 10:26
 19/19 A kérdező kommentje:
Végül Noemi lett. Aranyosabban lehet becézni.
2016. dec. 17. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!