Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A két lány név közül melyik a...

A két lány név közül melyik a szebb szerintetek? Milyen embert képzeltek hozzájuk?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nem épp a legdivatosabb kislány nevek, de nekünk ez a kettő tetszik igazán: Renáta vagy Eszter. Nekem igazából az Eszter kicsit jobban, a férjemnek a Renáta az egyetlen lány név, ami igazán tetszik. Viszont úgy, hogy Reni, Renike nekem is jobban tetszik, mint az Eszti, Esztike.

Az Eszterhez én egy visszafogott, csendes, szőke hajú kislányt képzelek el, aki okos és intelligens. A Renátához egy kedves, beszédes, barna hajú lányt, aki nagyon mosólygós. Mindkettőt imádnám :)

Nincs más név, amit választanánk szóval nem ötleteket várunk. Esteleg az én fejemben megfordult a Renáta Eszter vagy Eszter Ranáta verzió is.

A vezetéknév: Tóth

2016. szept. 13. 12:57
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
15%
Én az Eszterre voksolok. Nekem a Renáta kicsit romásan hangzik. De ne sértődjöneg senki.
2016. szept. 13. 13:03
 2/22 anonim ***** válasza:
41%
Inkább Renáta szerintem különlegesebb :-) meg ha férjednek csak aaz tetszik és neked sincs ellenedre akkor meg nem is kérdéses
2016. szept. 13. 13:06
 3/22 anonim ***** válasza:
46%

Na és szőke, vagy barna gyereketek lesz? ;)

A Renáta nekem is barna név, de pl. a saját lányom neve is barna, ő meg szőke, és végülis nem zavar. :D

Az Eszter amúgy nekem jobban tetszik. A vezetéknevetekhez bármelyik jó, de az EszteR Renáta szerintem nem hangzik jól.

2016. szept. 13. 13:10
 4/22 anonim ***** válasza:
60%
Eszter.
2016. szept. 13. 13:11
 5/22 A kérdező kommentje:
Nem sértődünk meg, viszont butaságnak tartom, hogy romás név lenne. Ismerek több roma lányt/nőt és egyiksem Renáta. Van, akit Katának, Anitának, Tündének hívnak, ettől még egyik nevet sem tartom romásnak.
2016. szept. 13. 13:12
 6/22 anonim ***** válasza:
36%
Ne legyen benne Renáta. Az Eszter sokkal szebb név. De r betűre végződik és utána hülyén néz ki az r kezdetű Renáta. Annyi szép név van még.
2016. szept. 13. 13:14
 7/22 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon sok szép név van még, de nekünk ez a kettő tetszik a sok-sok szép név közül a legjobban.
2016. szept. 13. 13:16
 8/22 anonim válasza:
100%

Renáta Eszter

Szerintem ez így oké. :) A későbbiekben meg lesz saját magának lehetősége eldönteni neki melyik tetszik jobban. Így majd a barátok/rokonok/tanárok azt mondják neki amitől jobban érzi magát.

Sőt mind a két szülő vágya teljesül gond nélkül. :)

2016. szept. 13. 13:19
 9/22 A kérdező kommentje:
#3 Ha becsukom a szemem és magam elé képzelem, akkor egy tündéri gesztenye barna hajú kislányt látok :) De az sem lesz gond, ha vörös vagy fekete lesz, bár ha a genetikát nézzük erre nagyon kevés az esély. :)
2016. szept. 13. 13:19
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
Senki sem fogja Eszternek hívni max szépen hangzik egy kétszer nyilvános helyen. A Renáta nem tetszik. Inkább a Rebeka az szép nőies név. A Renike vagy Esztike ( két csunyácska szegény sorsù szakadt kislány jut eszembe) Akkor ink Eszter ha csak ezek tetszenek.
2016. szept. 13. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!