Mit szólnátok, ha egy ismerősötöket úgyhivnák, mint a bukott angyalt, Lucifer-t?
szörnyű hogy embereknek mi nem eszükbe jut... bele sem gondolsz abba, hogy a gyereked ezzel a névvel kell hogy felnőljön???
egyszerűen nem jutok szóhoz !
bár mondjuk a minap hallottam egy fiatalembert bemutatkozni : " Jó napot, Budai Törtel vagyok!"
elhültem...
Legyen Lucifer Mózes, és már látom, micsoda karriert futhat be kis hazánkban: politikus lészen, s mint „igazmagyar” ember, nevének negatív felhangja ellenére a „jó” utat választja, s kivezeti népünket a sötétségből. :)
Komolyra fordítva a szót: nekem semmi gondom a létező, ám ma különlegesnek tűnő nevekkel (hisz a „különleges” fogalma ilyen téren korszakfüggő), és szerintem ha átböngészed a keresztnévlistát, találsz olyan nem tucatnevet, amihez nem tapadnak ilyen negatív asszociációk.
Bármennyire nyitott szellemű az ember, a név eléggé meghatározó dolog, még én is nehezen döntöttem volna el, röhögjek-e mielőtt felhúzom magam, ha az óvó néni azzal fogadott volna az oviban, hogy „sajnos Luciferke lelökte a mászókáról a gyerekedet”. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!