Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egyedülálló anyuka esetén...

Egyedülálló anyuka esetén hogyan tudnék mindent megadni a lányomnak és magamnak?

Figyelt kérdés

Van egy lassan egy éves lányom, az apjával úgy döntöttünk, hogy külön folytatjuk. Falun lakunk, bölcsi nincs így dolgozni nem tudok visszamenni. Apukának kevés a jövedelme max 10000 forintot tud majd havonta adni. Èn családival együtt kb 65000 forintot kapok. Szerencsére az örökölt szülői házba fogok költözni így albérletet nem kell fizetnem.

Ti hogyan oldanátok meg?

2016. dec. 6. 22:01
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Jó lenne találni itthon végezhető munkát.
2016. dec. 6. 22:43
 12/29 anonim ***** válasza:
0%
Avonozhatnál pl., Nem leszel milliomos de egy kis kiegèszítès jöhet belőle.
2016. dec. 6. 22:53
 13/29 anonim válasza:
21%

Tipikus sikersztori:D

Összejött az egyik falubéli hülyével, két hónap után gyerek(mert hülye lenne dolgozni), majd mire megszületik a gyerek, már apa sehol.

Persze végzettsége, munkája egyiknek sincs.

Persze a nő le tud mindent azzal, hogy ő anyuka, őt ne bántsák.

Annyira szánalmas ez, hogy félelmetes.

2016. dec. 6. 22:54
 14/29 anonim ***** válasza:
82%

Azt most megmondom,h olyan otthoni munkát, ami nem átverős, igen nehéz találni. Nem lehetetlen, de nem ket perc. Avonozasra meg ne alapozd a gyereked életet... Az értelmes megoldás kábé, ha bejarsz közeli városba dolgozni és bölcsibe adod a lányod, ahogy fentebb írtak. Apukabol próbálj még normális tartásdíjat kiszedni (vagy nem tom, ezt a 10ezret ti beszéltetek még, vagy hivatalosan megállapították, h ennyi?). Még az is szóba johetne, h a hazat kiadod te meg albiba mész a városban, h ne kelljen ingazni (mondjuk nem tudom, milyen falu, merre fekszik, milyen a haz, milyen város van a közelben, mert nyilván és se mindegy).

Nem lehetetlen amúgy, én egy kétéves nevelek egyedül, de azt is elárulom, ennél jóval tobb pénzből jövünk ki...

2016. dec. 6. 23:12
 15/29 anonim ***** válasza:
91%

én itthonról dolgozok. nem vagyok egyedülálló de:

a gyerekem mellett nappalin fejeztem be az egyetemet. Programozó vagyok. Így saját vállalkozáson belül programozóként dolgozok itthonról... más otthonról végezhető munkát vagy amihez végzettség nem kell nem tudok ilyen formában elképzelni. Csak gondoljuk végig... ha van valamilyen mondjuk adminisztratív munka amire minden írni olvasni tudó ember képes akkor miért olyat alkalmazna valaki aki munkaerő szempontjából komoly hátránnyal indul.

ha gyedre jogosult vagy akkor munka mellett kaphatsz gyed extrát. a házadat kiadhatod albérletbe amíg máshol ki kell vegyél albérletet. Ha megnehezítetted a sorsod azzal hogy csak gyesre vagy jogosult akkor sajnos nem sok lehetőséged van. Ha már mindenképpen kuporgatnod kell majd minden forintot és semmi lehetőséged jelenleg dolgozni akkor legalább szerezz ez idő alatt egy diplomát. megfelelő tanulmányi eredménnyel kapsz állami támogatást és kellő szorgalommal és kitartással változtathatsz a jövőtökön. Ellenkező esetben csak a szegénység vár :( jó tanulmányi eredmémyek után kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat is. Én is kaptam végig. nem sok de akkor nagyon jól jött...

2016. dec. 7. 06:05
 16/29 anonim ***** válasza:
96%
Eladod vagy kiadod az örökölt házat és annak az árából veszel vagy bérlés egyet egy nagyobb városban. Apukát bepereled tartasdijert, mert 10e édeskevés. A gyereket beiratod a bölcsibe te pedig elmés dolgozni. Millióan élnek így, neked is menni fog, csak csinálni kell
2016. dec. 7. 06:13
 17/29 A kérdező kommentje:
Kár volt ide írni, itt csak okoskodók vannak!
2016. dec. 7. 06:55
 18/29 anonim ***** válasza:
95%
Senkinek okoskodott kérdező. Logikusan gondolkodtunk mindannyian és a helyzetnek megfelelő tanácsot adtunk. Ha szerinted ez okoskodás, akkor nagyon nagy bajok vannak a gondolkodasoddal és sosem fogsz előre jutni
2016. dec. 7. 07:25
 19/29 anonim ***** válasza:
76%
Hagyjátok!Fölösleges bármit is mondani neki,az úgy sem tetszik neki.Lusta tenni érte,hogy jobb legyen.
2016. dec. 7. 07:57
 20/29 anonim ***** válasza:
90%

Hidd el, nem okoskodnak.

Nem az a fő gond, hogy egyedülálló leszel, hanem az, hogy 75000 FT-ból akarsz megélni egy önálló házban a lányoddal.

A kérdésedben ezt írod: "hogyan tudnék mindent megadni a lányomnak és magamnak"

75000-ből nemhogy a "mindent" nem tudod megadni, de a minimálisat sem.

Számold ki, mennyid marad, ha a rezsit kifizeted. Aztán vond le a lányod költségeit: pelenka,ruhák, gyógyszerek, stb. Aztán számold ki, mennyid marad egy napra leosztva, ebből kell megoldanotok az étkezést, a tisztítószereket, a saját dolgaidat (ruha, kozmetikumok, stb).

Ezentúl félre is kéne raknod, mert egy házon mindig van dolog, javítanivaló. Mit teszel, ha pl. elromlik a mosógéped? A havi bevételed rámegy, ha újat akarsz venni.

Szülőhöz, testvérhez nem tudsz költözni?

2016. dec. 7. 08:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!