Nagyon tetszik nekem a Mózes név. De manapság már senki nem adja a gyermekének. Szerintetek merjem adni neki?
Tóth Mózes. Szerintem szép név és jól hangzik - együtt is, simán add, ha tetszik!
Az én 2. gyerekem Maxim lesz, ha szintén fiú lesz :)
(De még várunk Vele.. :DDD)
Ha már az ilyen bibliai neveknél tartunk, én az Ábrahám névvel szemezek jó ideje :) Pedig nem vagyok igazán vallásos. Amúgy a kisfiam Krisztián lett, és már ennél a névnél is sokan azt gondolták, hogy azért, mert annyira vallásos család vagyunk. Pedig ez aztán tök gyakori név :)
Akinek meg az anyósa abba kötött bele, hogy Karolina, hát azt nem tudom megérteni. Ez egy annyira "klasszikus" név, hogy nagyon :) Karolinák mindig is voltak és lesznek :) Ráadásul nagyon változatosan lehet becézni is, pont azért, mert hosszú, le lehet csípni akár az elejét, akár a végét :D
Kedves Utolsó, én vagyok a Karolinás-anyóssal rendelkező kismama...
Szerintem nagyon szépen lehet becézni, a Lina is nagyon tetszik, és akkor máris megvan a rövid név.
De nem fog érdekelni a véleménye. Az Amirát még nem hallotta, szerintem elájulna. :)
Majd felírom neki egy papírra a nevet, ha meglesz a végső döntés, és ha nem jut eszébe, majd leolvassa! :)
Baratnomek kisfia Abraham.De a Mozes es az Abraham kozott vacilaltak.De a kovetkezo kisfiu biztos Mozes lesz.
Nekem is tetszik ez a nev.
10 honapos kisfiu anyukaja
Unokahúgom előbb mondta nekem(9 éves:D) hogy a Hannah Montanaban is az egyik gyereknek az eredeti neve Moises:)
Én nem tudom,nem szoktam nézn:D
De ha igen, akkor már van valaki, akit "tudom ki" és Mózes tulajdonképpen:):)
Hát az biztos, hogy a játszótéren, vagy a suliban nem kapja majd fel a fejét egyszerre 5 kisfiú, ha a nevén szólítják. :) Ellentétben egy Ádámmal vagy Bencével, amik szintén szép nevek, de nagyon divatosak mostanában.
Szerintem jó választás, és a Tóth-hoz is megy, mert az meg olyan szokványos (nem bántásiból mondom), jól feldobja.
Mi 3 hét múlva várjuk a kisfiunkat, és anyósom direkt és a képembe lehülyézett, amikor meghallotta, hogy az Apor nevet választottuk. És azóta is minden találkozásnál megkérdezi, mi lesz az unokája neve, gondolom, abban bízik, hogy majd az ő kedvéért adunk valami másikat... :)
hát, a mi kisfiunk Sebestyén lett, abból sem szaladgál túl sok, mégis mindenki furcsán nézett ránk, ha mondtuk, anyum és anyósom is megkérdezték párszor, hogy nem-e gondoltuk meg magunkat. A fiamnak ugyan nem adnám a Mózes nevet, de nagyon szeretem a ritka magyar neveket adó szülőket (például olvastam már itt Jákobot, Kornélt). Ugyanúgy benne vannak a naptárban, nem a mi bajunk, ha az őseink generációja nem adta oly mértékben, mint ahogyan a Józsefeket, Sándorokat meg Gyulákat gyártotta! Attól még teljes értékű nevek, és én többre is díjazom őket, mint a Koppányt vagy a Noelt (érted a két végletet!).
De ha Mózes lesz, feltétlenül mózeskosárban tartsátok! (bocsi, ezt nem hagyhattam ki:))
Szia!
Szerintem is tök jó név a Mózes..a kis Mózi! édes..
Nekem mostanság a Félix és a Patrik tetszik nagyon..de sajna még nem jött össze a babóca, akinek adhatnám ezeket a neveket!
Szerintem ne törődj velük!
ha neked+párodnak tetszik, akkor hívjátok nyugodtan Mózesnek... ( érdekes a Máriákra senki nem kapja fel a fejét ?! )
Sok siket a lurkóhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!