Hogyan akadályozhatnám meg, hogy egy anya indokolatlanul gyógyszerezze a gyerekét?
Bébiszitterként dolgozom egy 3 gyerekes házaspárnál. Hetente több alkalommal vigyázok a két kisebb gyerekre. Az anyukának nehézségei vannak a gyerekneveléssel és most kitalálta, hogy viselkedészavaros és hiperaktív a 8 éves fia. Az én véleményem és a meglátásom szerint ez nem igaz, inkább az anyával vannak a gondok. Ezt megerősíti az is, hogy évekig állt depresszió és pánikbetegség miatt gyógyszeres kezelés alatt. Elvitte a kisfiút nevelési tanácsadóba, ott viszont azt mondták, hogy jobban oda kéne a gyerekre figyelni, más gond nincs. Most viszont talált egy pszichiátert az egyik ismerősén keresztül, aki hozzá fogja juttatni a gyereket a gyógyszerekhez. Tudom, hogy nincs hozzá közöm, de akkor sem tudom elnézni, hogy zombit akar csinálni a gyerekéből, hogy neki könnyebb legyen az élete. Az anyával nem lehet beszélni, mert mindenben neki van igaza, az ő döntéseit senki sem bírálhatja fölül. Az apa papucs, mindenben a felesége dönt. Próbáltam puhatolózni nála, hogy biztos hogy jó ötlet-e a gyógyszer, amire azt a választ kaptam, hogy ő ebbe nem kíván beleszólni.
Jó lenne ha valaki (akinek van szaktekintélye) felvilágosítaná az anyát, hogy nem normális amire készül. Erre a helyzetre mi a megoldás? Kihez forduljak? Ti mit tennétek?
Értem. Ha mondjuk valaki fényevő és éhezteti a gyerekét, abba se vakkanthat bele más? Az is csak a szülőre tartozik? Ez a magatartás vezetett már több gyerek halálához, lásd agárdi kisfiú.
Alapvetően egyetértek azzal, hogy nem szólhatunk bele egymás életébe, nem véletlen vívódom magamban napok óta ez miatt. Van egy határ, na de hol? Tehát etetheti fénnyel valaki a gyerekét, mert ő szülte, az ő tulajdona? Be is nyugtatózhatja, ha nincs türelme megkérdezi tőle, hogy miért sír? Csak azért mert az övé? Hol van az a határ, amit a szülő megtehet a gyerekével?
Az ezzel a baj, hogy bárhova fordulsz, szinte semmit nem fogsz tudni tenni sajnos.
A gyógyszert szakorvos fogja felírni, senki nem fogja a szakvéleményt megkérdőjelezni.
A gyereknek te hivatalosan senkije sem vagy.
Sajnos én úgy látom, tehetetlen vagy ebben a helyzetben, bár nagyon is értem, mit érzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!