Legalább nem lesz még fél tucat ugyanilyen nevű gyerek az oviban meg a suliban, mint egyes divatnevekből. Szép, komoly név, gyerekként és felnőttként egyaránt vállalható.
Nekem egy csomó névről az az érzésem, hogy a szülők elfelejtik, hogy a csemetéjük élete túlnyomó hányadát felnőttként éli, elég sok a gyerekes név, ami 10 éves koráig cuki, aztán meg ciki.

Utolso, de, Ambrusnak hivjak, vagy a vezetekneved nem kepezi a neved reszet? ;-) Szerintem tok termeszetes az asszociacio, foleg mert a keresztnev megvalaszthato es joggal merul fel barkiben, hogy tulzottan "viszkisbehatasu" a nev.
Amugy abban igazad van: mire o felno, ez egy boven lecsengett sztori lesz :-)

az Ambrus az gyakori vezetéknév is
nem Ambrus Attila a viszkis?
amúgy 2. neve is lesz?

De a nevét képezi, de senki nem a teljes nevén szólítja meg a másikat, hanem leginkább a becenevén, keresztnevén. :D
Pl. ha valaki Kovács Gábor, akkor leginkább Gabinak, Gábornak, Gabesznak fogják hívni a köreiben, nem Kovács Gábornak. :) Kovács Gábor kérsz vizet? Kovács Gábor jó volt a tegnapi buli. Mit szólsz ehhez Kovács Gábor? :D Érted.. :D
Például én nem úgy gondolnék a fiadra, hogy ejj, a viszkis egy def&sza csávó volt, biztos a fiad is az, csak mert Ambrus a keresztneve. :D
Számomra semmilyen értéket vagy pluszt nem jelent az, hogy Ambrus Attila nevében ott van az Ambrus szó, és azt valaki keresztnévnek adja. Biztos vannak emberek, akiket Adolfnak hívnak, vagy Rákosinak, vagy Kádárnak, mégsem arra gondolnak, hogy hú, akkor itt van valami. Mert semmi rokoni kapcsolat, családi vonatkoztatás, vagy ismeretség nincs a 2 ember között.
16-os, meggyoztel! Egyebkent mi sem a viszkis miatt valasztottuk, remelem, nem ugy tunik, hogy megis :-D Konkretan baratnom "es Attila lesz a masodik neve?" kerdese utan esett le a tantusz, de valahogy ez az Attilas "gunyolodas" egyre jobban megerosit, hogy marcsakazertis :-)
15-os! Nem lesz masodik neve :-)

Koszonom a kommenteket :-)
A gyerek jol megviccelt minket, igy Ambrus helyett lett egy Zitank :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!