Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti vállalnátok gyereket...

Ti vállalnátok gyereket korábban, csak hogy "ne maradjatok le"?

Figyelt kérdés

A baráti társaságban mindenkinek vannak már gyerekei, mi vagyunk az egyetlenek, akiknek még nincsenek. A párom szeretne minél előbb, de egyáltalán nem erőlteti. Én is nagyon szeretnék, de még csak most fogunk összeházasodni májusban, három éve leszünk akkor együtt, és én még csak 24 vagyok. A párom meg 31- az ő közelebbi barátaiból tevődik ki a társaság, ezért van mindenkinek gyereke, és ez az egyetlen dolog, amiben kiütközik a korkülönbség közöttünk. Egyébként ezzel a társasággal sokat járunk össze, közös nyaralások, kirándulások, satöbbi, szóval ha a gyerekek nagyjából ugyanaz a korosztály, akkor az nekik is és nyilván a szülőknek is nagy segítség/könnyebbség. Ez lenne egyébként az elsődleges mozgatórugója annak, hogy amint lehet, belevágjunk a tutiba. Miután a házasságra sor kerül, gyakorlatilag minden adott lesz a babavállalásra.

Én a magam részéről, ha racionálisan végiggondolom, még várnék 1-2-3 évet, kiélvezni a fiatal házasok gondtalan, felelőtlen életét, de ez is olyan, hogy ciklus szerint változik, amikor éppen olyan van, akkor már rögtön tegnapra akarom a picit. Szóval nem az van, hogy csak a barátok kedvéért szülnék előbb, mert amúgy elég nagy kettősség van bennem, az érzelmi és a racionális szinten egyaránt. Ott vannak ugye azok az érvek, hogy fiatalság, gondtalanság, felelőtlenség, szemben azzal, hogy erre sosem lehet felkészülni igazán, én is nagyon várom már az anyaságot, a párom is örülne neki (a leendő nagyszülők meg főleg), és a fentebb leírtak.

Gondolom, az írásomból az jön le, hogy még tök éretlen vagyok és nekem nem való gyerek, de igazából ez csak annak a tökéletes szemléltetése, hogy mennyire őrlődök magamban, mennyire nem tudok dűlőre jutni, egyszerre szeretnék most azonnal és évek múlva babát. Ebben sokat segítenének tapasztalatok, vélemények, külső szemlélők, és ezért is írtam ki a kérdést.

Ti tudtátok, biztosan, kételyek nélkül, hogy akkor MOST bele akartok vágni, felkészülten várjátok az összes áldozatot, lemondást, kompromisszumot és persze az örömet, ami ezzel jár? Vagy hasonlóan voltatok, mint én, hogy akarjátok, szeretnétek, de... és itt millió meg egy "de"? Van olyan érzés, hogy na, most eljött az ideje, tudom, biztos vagyok benne, hogy ez a következő lépés, és nincs mire várni most már?

Köszönöm előre is!

2016. nov. 28. 14:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
24 évesen szültem, 2,5 éves a fiam. Én csak annyit tudok mondani, hogy vártam volna még 1-2 évet (max), pedig már én sem bulizgattam és full készen álltam az anyaságra.
2016. nov. 28. 14:25
 2/11 anonim ***** válasza:
82%

Végig sem olvastam az írásodat, de a kérdésre a válasz egyértelmű NEM.

Csak azért, mert másnak is van, ne vállalj gyereket!

Ha Te 100%-ban úgy érzed, még akkor is gondold meg jól, mivel a gyerek hatalmas felelősség, és egy életre szól...

Nagyon fiatal vagy még szerintem, várj pár évet.

34/N

2016. nov. 28. 14:27
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
24 évesen szültem,de azért, mert én szerettem volna babát, illetve együtt a férjemmel. Csak, mert a baráti társaságban már sokaknak van, azért nem vállalnék. Inkább várj még pár évet, amíg Te (Ti) úgy nem érzed (érzitek).
2016. nov. 28. 14:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyunk mi is.

Párom 28 éves és már nagyon vágyik egy gyerekre. Én pedig 23 éves vagyok és még nem érzem késznek magam erre.

Mi jövőre költözünk össze és azutáni évben lesz az esküvőnk. Így 2 évig semmiképp nem fogunk még gyereket vállalni.

A mi környezetünkben is nagyon sok baba születik, amitől párom csak még inkább várja a miénket. Bár nálunk pont nem a 30as barátoknál hanem a 20 év körülieknél gyakori a "becsúszott" gyerek.

Én is ezeken őrlődök amit te is írsz, hogy mi van ha 2 év múlva még mindig tele leszek kétségekkel stb. De szerintem ha szerető stabil párkapcsolat és a megfelelő körülmények adottak akkor nem lesz baj.

2016. nov. 28. 14:36
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan akartam, akkor jöttek a kételyek,amikor már tudtuk,hogy úton van. Persze egy percig sem bántam,alig vártam,hogy megszülessen. Volt ugye: Jó anyuka leszek,lesz türelmem? El fogoj tudni látni egy babát? Biztosan jó döntés volt? Hisz ez egy életre szól stb... Most 4hónapos, életem legjobb döntése volt. Már nem tudom másképp elképzelni az életem. 3-as voltam
2016. nov. 28. 14:42
 6/11 Andizsuzsi ***** válasza:
82%

A barátok miatt ne vállalj.

Bár én közel az ötvenhez elmondom a másik oldalát is a dolognak. Két felnőtt gyerekem van, mindkettő külön él, önálló életet. Mi most kezdjük a "fiatal házasok" életét élni a férjemmel. Ennek is megvannak az előnyei.

2016. nov. 28. 14:43
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vállalnék addig, amíg 100%-osan nem akarom. A barátok kicsit sem lennének szempont ebben a kérdésben.
2016. nov. 28. 14:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Csak ezert nem vállalnèk.az nem erről kell szòljon, hanem arról h Ti csaladot szeretnètek
2016. nov. 28. 15:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg mikor jön a barátoknal a "2.kor"(ha egyáltalán jön ilyen)?

Amugy abszolút van logika abban amit írsz.

Mikor pici érkezik egy családba általában sok minden megváltozik...

2016. nov. 28. 16:25
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. nov. 28. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!