Ki mennyire tiltotta a csokit és ennek mi lett a következménye? És mikor adott neki először csokit?
16 hós a fiam, akkor kap csokit ha pl mi is eszünk és abból egy pici darabot. külön neki nem veszek még.
Ő kinder pingit, vagy kinder tejszeletet eszik, rudit.
Enyém három lesz. Kétévesen kapott először. Kétnaponta kap most kicsi vagy fél kinderszeletet, vagy túró rudit. Épek a fogai, nem a csokival akar jóllakni. A kakaó egyből tetszett neki, azt még csak kétszer kapott.
Egyébként szerintem a minőségi csokiban sok ásványi anyag van, ami hasznos: réz, kálium, calcium.... Csak módjával, de kell.
Mivel én is imádom így a gyerek is kapott 1 éves korától. Előbb a túrórudit, aztán kindercsokit, csokinyulat, csokimikulást (rendes tejcsokit), néha kis csokiszeletet, amit választott.
Én soha nem tiltottam, de alig eszik csokit. Ha nálam meglátja eszik 1-1 falatot, de ennyi.
A saját példámat tudom leírni, 3 éves koromig abszolút semmi édességet nem kaptam, de szó szerint semmit. Állítólag amikor oviba mentem, nem tudtam, hogy mi az a csoki. Ma felnőtt fejjel függő vagyok mondhatni, egy tábla csoki egy ültő helyemben meg sem kottyan, nagyon imádok mindenféle édességet sajnos. Pont az előbb nyomtam be egy szelet csokitortát és két szelet keksztekercset és azt hiszem a tortából még repetázok ma este...
De azt olvastam, hogy ez nem attól függ hogy hány éves korától kap csokit, édességet valaki, hanem hogy hogyan, mennyire intenzíven érzékeli az ízeket. Szóval ilyen biokémiai dologtól függ hogy valaki édesszájú-e vagy nem, ez pedig a géneken múlik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!