Mi a véleményetek az orosz női nevekről, köztük az Anastaziaról illetve a Nadia-ról (Nagyezsda)?
Figyelt kérdés
Orosz nevet szeretnénk választania, és megfogtak ezek a nevek. Mennyire viselhetőek Magyarországon, illetve külföldön egyaránt? Esetleg hasonló neveket tudtok?2016. nov. 22. 18:11
1/7 anonim válasza:
Anasztázia anyakonyvezheto, Nadia és Nagyezsda szintén. Utóbbi rendkívül röhejes egy magyar származású, magyar vezeteknevu, Magyarországon élő gyerek esetén
2/7 anonim válasza:
Szeretem az orosz neveket, az én kedvenceim a Léna, Jelena és az Iván.
3/7 A kérdező kommentje:
Ugyan magyar a vezetéknév, de nagyrészt nem Mo-n élünk. A Nagyezsda nem tetszik annyira, (persze szép egy orosz kislánynak, aki Oroszországban él) csupán azért írtam oda, mivel a Nadia ebből származik.
2016. nov. 22. 18:29
4/7 anonim válasza:
Nekem is tetszenek az orosz nevek. Nekem a kedvencem egy időben a Natalia és a Nagyesda volt, az utóbbi a kiejtés miatt, de tény, hogy nem adnám itthon így, hogy Nagyesda.
Az Uljána is szép, de tetszik még a Nadja, Karina, Iwona, Alexej, Vitalij.
Az már más kérdés, hogy melyik anyakönyvezhető itthon.
5/7 anonim válasza:
Imádom!Nadia,Natalia,Anasztázia,Natasa,stb. nagyon tetszik!Az én lányom Tamara.Bár ez héber eredetű,de mégis mindenki orosznak gondolja.
6/7 anonim válasza:
Az orosz női nevek valóban nagyon szépek DE sok orosz név furcsán hangzik magyar területen, főleg magyar vezetéknévvel. Pl. Kovács Nagyezsda.
Orosz női nevek közül az abszolút favorit nálam a Natasa. :)
Az Elena is nagyon tetszik, sok orosz nőt Elenának hívnak bár ha jól tudom nem orosz eredetű név.
7/7 anonim válasza:
Nálunk rengeteg az ukrán a munkahelyen.
Ilyesmi nevük van.
Oksana
Maryna
Natalia
Tetiiana(Tatjána)
Szergej
Dimitri
Elina
Inna
Anhelina
Larysa
Katherina
Daria
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!