Mi az, amit - okulva a szüleitek példájából - máshogy csináltok karácsonykor?
Emlékszem, hogy a karácsony mindig stresszes volt, anyám túlvállalta magát, stb. Kiskamaszként már könyörögtem, hogy a karácsonyi menü helyett rendeljünk pizzát, csak legyen nyugalom és jókedv, nem kell a hatfogásos kaja.
Én ezt szüntetem meg, inkább kevesebbet csinálunk, de a nyugalom legyen meg.
Nálunk meg pont fordítva van. Szenteste nálunk halászlé volt meg rántott hal. No nem azért, mert anyu lusta lett volna, csak ez volt megszokva már apu szüleinél is.
Pont ezért nálunk én sokkal több mindennel készülök. Amit lehet már előre elkészítek. Illetve nálunk az egész család együtt Karácsonyozik, tehát anyósomék, apuék, keresztanyám, testvéreink stb. Szinte mindenki csinál valamit. Így majdnem,hogy a kajamennyiség kifutja a 3 napot.
Illetve nálunk mindig óriási fa van. Anno emlékszem mindig kértem apuékat,hogy vegyenek kicsit nagyobbat, de szerintük felesleges. Nálunk, amióta megvannak a gyerekek mindig óriási ezüstfenyő van, ill. fel van díszítve az egész ház. Ezt úgy kell elképzelni,hogy különböző méretű gömböket függesztek fel a "plafonra" szinte az egész házban. Ezekből több világít is. Igaz, ez nem kevés időt vesz igénybe, de megéri. A gyerekek imádják. Apuéknál anno sosem lehetett sem más dísz. Évekig adventi koszorúnk sem volt. Csak, ami a fán volt.
Igaz sok meló, mert 24-én, amikor elalszanak kb. 9 körül, mi a férjemmel úgy éfjél-egyig díszítjük a házat, de megéri. Mi is gyönyörködünk benne minden este.
A szüleim anno nem "adtak" ennyit a Karácsonyra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!