Mi az, amit - okulva a szüleitek példájából - máshogy csináltok karácsonykor?
Emlékszem, hogy a karácsony mindig stresszes volt, anyám túlvállalta magát, stb. Kiskamaszként már könyörögtem, hogy a karácsonyi menü helyett rendeljünk pizzát, csak legyen nyugalom és jókedv, nem kell a hatfogásos kaja.
Én ezt szüntetem meg, inkább kevesebbet csinálunk, de a nyugalom legyen meg.
Mi is kihagyjuk a hatszázféle kaját és nem takarítok hajnaltól délig.
Óriás kosz sosincs, inkább csak a kupi, amit a gyerekek csinálnak, azt meg hamar össze lehet szedni, gyors porszívózás a fadíszítés után, portörlést és társait nem aznap végzem.
Ja, és Szenteste csak mi vagyunk, férjem, 2 gyerek és én.
Nincs túlellenőrzős, túlaggódós és túlfárasztó nagyszülő. :)
Nálunk mindig nagyon jó volt a karácsony, mi pár dolgot ugyan máshogy csinálunk, pl. együtt díszítjük a fát, de nem azért, mert rossz emlék a saját, hanem mert így jobban tetszik.
Anyósom viszont az az igazi mártír háziasszony. Már leszokott róla, de évekig megjegyezte minden 25-én, hogy "Most bizonyára hulla fáradt vagy". Én meg a legártatlanabb arckifejezéssel mondtam neki mindig, hogy nem. :) Alapból sem élünk koszban, hogy külön karácsonyi nagytakarítást kelljen tartanom, előző nap sütünk a gyerekekkel valami egyszerű sütit, aznap pedig egy nem túl sok előkészítést igénylő, de azért ünnepi kaját (pl. egybesült kacsa), aztán kész. És nagyon boldog mindenki.
Nincs nagytakaritas ablakpucolas
nincs stress nincs iszapizu szalkas hal se mas hagyomanyos kaja makot diot nem szereti senki igy alt egy konnyu sutit kesztunk kozossen a gyerekekkel pl repatorta
Fat kozossen diszitjuk
24 egyszeru konnyu kozos vacsora alt lazac/tengeri hal grillezve es salata ajandekok minden evben egy kozos ajandek a gyerekeknek pl egy tarsas mi szulok nem ajandekozunk egymasnak.
Masnap pakolunk es irany a tengerpart egy jo kiados seta a hidegben aztan templomlatogatas es onkentes munka etelosztas stb stb.
Van mikor egyszeruen elmegyunk 4 napra pihenni es etteremben eszunk ez a gyerekek nagyon szeretik.
Nálunk nem volt stressz. Talán mert nagyon szegények voltunk, így nem nagyon volt min stresszelni. Örültünk, hogy fa volt, azt feldíszítettük, és ettük ami épp volt...
Én annyit változtattam, hogy ajándékot is kap a gyerek. SZigorúan játékot. (én mindig zoknit, bugyit, stb... kaptam)
Nem fogom a tisztaságot meg a menüt előrébb venni, mint a jó hangulatot.
Nálunk is mindig ordítással ment el a karácsony, mert anyám mindig dolgozott aznap, aztán már farkas éhesek és nyűgösek voltunk mikor épp csak hazaért, aztán várni kellett még 3 órát a kajára.
Inkább másnap tartok ebédet, ha 24-én dolgozom akkor sima gyorskaja is megteszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!