Anyuk - akiknek az exe nem látogatja a közös gyermeke (i) teket, mit mondtok a gyerkőcnek, "apa miért nem jön"?
Akkorának már lehet bővebben: új családja van.
Nekünk hazudott anyukám, emiatt mindig vártuk aput aki persze sosem jött. Jobb tudni az igazat és elengedni.
Nem tudom, nálunk ebből sose volt probléma, sokáig nem is értettem az ilyen kérdést, hogy mit mondok neki, mert miért kéne bármit is mondani? Születésétől ötéves koráig neveltem egyedül a fiamat, neki az volt a természetes, hogy egy szülője van, én.
Természetesen szóba került, hogy neki is van egy apja valahol, még azt is megkérdezte, hogy hol van és miért nem ismeri, de nem úgy, hogy neki most ez rossz, csak szimplán kíváncsi volt rá. Megmondom őszintén, én nem tudtam erre egyértelmű választ adni, mert olyannyira nem tartjuk a kapcsolatot, hogy én sem tudtam akkor, hol van éppen, ezért azt mondtam, hogy külföldön él. Talán tényleg ott volt, talán nem, passz, amikor én utoljára beszéltem vele, még ott élt.
Azóta a fiam már nagy lett, 9 éves, ami rá tartozik, azt el is mondtam neki, nagy vonalakban tudja, hogy miért nem vagyunk együtt az apjával, de nem is igazán érdekli az apja, a férjemet tekinti annak, hiszen négy éve már ő neveli, ő családtag, a vér szerinti apja viszont nem az, hiszen soha nem is élt vele, fél évesen találkoztak utoljára, nem is emlékszik rá.
Szóval nálunk nem volt olyan kérdés, hogy miért nem jön, csak olyan, hogy hol van, és hogy ő hogyhogy nem ismeri. Ezt egyszer tisztáztuk, azóta ez nem kérdés, csak egy tény, és senkiben nincs se harag, se csalódottság. Nem is bánom, hogy az apja nem jön, nem zavar be semmibe, nem kavarja meg a gyereket semmivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!