Tornázhatok már szülés után 2 héttel? Van egyáltalán olyan torna fajta, ami nem "ártalmas"?
Szerintem is várj egy kicsit. Pihengess még, azért egy szülés eléggé megterheli a szervezetet. Gátsebeddel mi a helyzet? Azt mindenképp várd meg, amíg begyógyul, meg majd a 6 hetes kontrollon kérdezd meg, hogy lehet-e már, mert biztos nem örülnél, ha a varrat elszakadna (már ha van). Vagyis nem a varrat, mert azt ugye már kivették biztos, de még szét tud nyílni a seb szerintem ha megerőlteted.
Plusz nem tudom, mennyire igaz, de állítólag ha izomlázad van, akkor a tejed íze is megváltozik, és lehet, hogy nem fogadja el a baba. Ha szoptatsz, akkor erre a későbbiekben is figyelj majd.
És az sem mindegy, hogy mekkora súlyfelesleged van, zsírt akarsz-e égetni, vagy csak formásodni.
Én már régebben szültem (két éve), a kilókat főleg diétával adtam le, meg picit tornázgattam otthon, most próbálom a súlyom mellé az alakomat visszakapni, erre nekem a pilates jött be a legjobban.
De ha időd engedi, akkor még az úszást is ajánlom ilyen szempontból, csak ha szoptatsz, akkor az nem tudom mennyire jó... Meg most még biztos nem úszhatsz, csak majd később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!