Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Visszaköltöznétek a családdal...

Visszaköltöznétek a családdal (két kisgyerek) a nagyszülők közelébe vagy maradnátok Bp mellett a több álláslehetőség miatt?

Figyelt kérdés

Én és férjem zalaiak vagyunk. 10 éve mikor végeztünk az egyetemmel felköltöztünk Bp-re mert itt találtunk állást leghamarabb, majd 6 éve vettünk egy családi házat Pest mellett, azóta született két gyerekünk, most 5 és 2 évesek.

A férjem szülei élnek már csak, ők Zalában élnek, így elég ritkán találkozunk, havonta 1 vagy 2 alkalommal.

Én még itthon vagyok a picivel, a nagy most középsős, de nagyon sokat beteg (komoly baja nincs de most pl visszatérő fülgyulladással küzdünk) így alig van oviban. Ha én is visszamegyek majd dolgozni gond lesz hogy ki tud rájuk vigyázni ha betegek lesznek, meg amúgy sem tudjuk soha senkire rábízni őket bármi van.

A nagyszülők (most 60 évesek) az utóbbi pár hónapban nagyon mondogatják h költözzünk vissza Zalába, csak ugye ott jóval kevesebb a munkalehetőség és a fizetésünk is kb bruttó 100-150 ezerrel kevesebb lenne, viszont a nagyszülők ott lennének segíteni bármikor a gyerekek körül. Meg azzal is érvelnek, hogy 10 év múlva már el sem fognak tudni jönni hozzánk ilyen hosszú útra.

Férjem is lehet hogy hajlana rá hogy visszaköltözzünk mondván hogy ott nyugisabb az élet, nem kell naponta 1,5 órát ingázni a munkahelyre meg a dugóban ülni, ami szintén gond lesz ha én is visszamegyek dolgozni, emiatt max 6 órás munkát tudok csak vállalni hogy el tudjak menni a gyerekekért az oviba. A gyerekeknek ott többféle iskolalehetőség lenne ahova nem kéne később, középiskolában szintén napi 1 órát ingázniuk.

Anyagilag jelenleg egyébként nem állunk rosszul, van saját hitelmentes ház, autó, megtakarítás.

Ti mit tennétek? Maradnátok itt Bp mellett vagy visszaköltöznétek Zalába?

Anyósomékkal nem rossz a viszony amúgy, bár nem tudom nem lenne-e sok ha szinte napi szinten átjönnének hozzánk. Férjem tesójáékkal nem jó a viszony (eddig egyszer voltak nálunk és közölték h nem is tudnak jönni mert nincs rá pénzük meg idejük stb.), de ez ugye nem döntő érv.

2016. nov. 7. 14:22
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Garancia semmire sincs persze.

Nyilván akkor mennénk Zalába ha először legalább egyikünk (férjem) talál valami állást, addig nem is tudom albiban kéne laknunk pár hónapig és csak utána elkezdeni árulni az itteni házat ha ott már minden oké.

Az a baj hogy egy nagy zsákbamacska az egész persze, lehet megbánnánk, nem lehet tudni. De mi nem Pesten lakunk egyébként hanem Pest mellett és be kell járni ha bármit akarunk.

2016. nov. 7. 16:16
 12/17 anonim ***** válasza:
82%
Pest mellol bejarni a fovarosba vagy valahol egy varosban lakni ami kisebb mint Pest kevesebb lehetoseggel vagy akar egy falubol bejarni a varosba attol fugg hova koltoznetek mas. En biztos fel nem adnam a biztosat. Manapsag??! Orulhet ha az embernek lyuk van a seggen
2016. nov. 7. 17:32
 13/17 anonim ***** válasza:
50%
Nem olvastam végig, de napi másfél óra autózással már Ausztriában is vállalhatna munkát a férjed. Pár évre lehet, hogy megérné kipróbálni, én mindig azt mondom, hogy addig legyen a nagyszüleivel a gyerek, amíg élnek. Én amúgy zalaegerszegi vagyok, nem mondom, hogy odavagyok a városért, de itt él anyukám, anyósom, biztos munkám is van szerencsére, plusz a várost egy óra alatt még gyalog is bejárod.
2016. nov. 7. 23:31
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
Én biztos, hogy visszamennék, de itt nem rólam van szó. Ha nem szeretitek Pestet, menjetek. Én tuti, hogy nem tenném ki a gyerekeimet a pesti szmognak.
2016. nov. 8. 21:46
 15/17 anonim ***** válasza:
72%
Nem Pesten laknak amugy meg Pestnek is vannak olyan reszei ami nem a belvaros...
2016. nov. 9. 16:31
 16/17 anonim ***** válasza:
Hogy döntöttetek? Mi eljöttünk Pestről, faluba költöztünk és életünk legjobb döntése volt. Kevesebb a munkábajárás, olcsóbb az élet, olcsóbb volt a ház, nyugodtabb, itt vannak a nagyszülők van kire bízni a gyereket stb. Végül a férjem már oda jutott, hogy több a fizetése, mint mikor eljöttünk, de pár éve ugye nem így volt. Viszont akkor sem jártunk rosszabbul, mert én fent nem tudtam visszafelé menni dolgozni. Ingáztatni kellett a gyerekeket is, értük kellett menni, ez eleve lekorlátozta a lehetőségeimet, mikor meg arról volt szó, hogy és ha betegek mi lesz, csak szét tudtam tárni a karomat, tehát egyértelmű volt, hogy én aztán ne számítsak olyan állásra, mint amilyen volt, csak valami sokkal trébbre.
2017. márc. 25. 10:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Az fek sem merül, hogy ők költözzenek a közeletekbe? Ez lenne az észszerű megoldás, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.
2017. okt. 1. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!