Tetszik még neked a Bence név?
Nem hiszem hogy csúfolnák azért, mert gyakori név. Semmilyen következménye nem lenne, azon kívül hogy népszerű és sok gyereknek ez a neve a tiéteken kívül.
Nekem személy szerint nagyon nem jön be.
Annyi kovetkezmenye lesz,mintha 20 éve Tamasnak vagy Gabornak nevezted volna el..a barati tarsasagaban valoszinuleg tobbeket is igy fognak hivni...csufolni ha akarjak fogjak.."kormos volt a kemence..." de ha valakit csufolni akarnak azt igy is ugy is fogjak,teljesen mindegy hogy hivjak:)
Ettol fuggetlenul nekem tetszik igen,csak jofej Benceket ismerek,valoszinuleg ezért nekem ez egy pozitiv nev.
Eddig se tetszett, nekem olyan becézésnek hangzik, mint a Marci, Berci, és a hasonlók.
Felnőtt férfit nem tudok ezzel a névvel elképzelni, de tény, hogy nem sokára sok Bence bácsi lesz.
Gyakori név viselése pont, hogy a csúfolás esélyét csökkenti, habár ettől függetlenül még csúfolhatják a füle, viselkedése, ruhája vagy bármi egyéb miatt.
A gyakori név viselése a következő dolgokkal járHAT:
-a csoportban/osztályban lesz belőle még 2-5 ugyanilyen nevű gyerek, így a név elveszíti a megkülönböztető funkcióját. Ennek feloldására különböző beceneveket aggatnak rájuk(pl. lesz egy Bence, egy Bencus, egy Beni meg egy Bencécske) vagy a vezetéknév lép elő keresztnévi funkcióba (pl. Kovács, Takács, Szilágyi). Vagy az egész eggyé válik idővel a sok visszakérdezés megelőzésére (pl.: Kovácsbence, Takácsbence, Szilágyibence).
(pl.
+Bence nem csinált házi feladatot.
×Melyik Bence?
+A Kovács.)
Szerintem gyönyörű!!!
A 3 hónapos kisfiamat is így hívják😊
A másik kedvenc nevem a Milán,a nagyobbik fiamnak ez a neve😊
Nekem sose tetszett. Nem tartom csúnyának, csak olyan semmilyennek érzem.
A tucatnév hátránya, hogy nehezebb a megkülönböztetés, mert a csoportjában, osztályában lehet lesznek más Bencék is, de csúfolódásra nem ad okot. Inkább a ritkább vagy kirívóbb neveknél szokott előfordulni.
Ha nektek ez a név tetszik, akkor adjátok nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!