Apukának a törvény szerint mennyi láthatási joga van 3 év alatti baba esetében?
A gyermekelhelyezésnél teljesen mindegy, hogy kinek a hibájából ment tönkre a kapcsolat, az bíróság, nem Mónika show. Ez alól kivétel, ha a "hibás" fél hibája az, hogy bántalmazta az anyát vagy a gyereket - ebben az esetben megvonhatják a láthatást.
Az ügyvéden múlik szinte minden, úgyhogy ezen ne spórolj. Ha kell a gyerek, akkor akár adj el valamit, vegyél fel személyi kölcsönt, de mozgass meg minden követ, hogy nálad helyezzék el. Jellemző, hogy elsőfokon elutasítják, de másodfokon már jóval 60% felett van az apák által megnyert pereknek.
Öntsünk már tiszta vizet a pohárba, hogy miért is ment tönkre a kapcsolat az apa hibájából!
Mert ha pl. arról van szó, hogy apuka pár pofonnal szokta lerendezni a vitás ügyeket, akkor percig sem csodálkozok, hogy nem mehetsz hozzájuk, és nem adják a kisgyereket a kezedbe!
És ebben az esetben szoktak ilyennel fenyegetőzni, mint tanúk és társai.
Mert valahogy erről nagyon nagy a csend, hogy mi volt a szakítás oka.
A panasz napon lehet inditani az elhelyezést,totál ingyen.
Amig nincs bírói papir,tulajdonképpen nem köteles odaadni,de ha a lakcimkártya a babának nálad van,mármint hozzád szól,akkor a rendőrséggel vissza vitetheted.
De ismerem én már ezt a dolgot,elprelem,elveszem tőled,ááá nem akarom elvenni az anyjától.Ennek a végr itt is az lett,hogy legjobb esetbe havi egyszer látja a gyerekét,mert ő dolgozik,ő pihen,ő neki jár a kikapcsolódás. Rólam vagy páromról már nem esik szó,nekünk mi jár. Neki valahogy természetes,hogy mi nehogy már pihenjünk vagy kikapcsolódjunk,én vagyok az anya,nekem dolgom a gyerekkel lenni.Megvan a véleményem róla is és az összes ilyen "apáról",akinek tulajdonképpen annyira már nem fontos a gyereke,hogy el is perelje,vagy minden egyes szabad napján menjen érte,mégha csak 2-3 órát is,de elhozza...
Értem apám perre ment,ő neki is ítéltek,3éves voltam. Anyám az alap láthatást kapta meg,péntek du tol vasárnap délig két hetente.
Kedves kérdező! Nem kukacoskodok,csak.látszik,hogy lövésed sincs róla,mihez kezdj! Az,hogy a te"neveden van" vagyis a te neved viseli,attól persze te vagy az apja,de akkor is ez lenne a helyzet,ha az anyja nevét viselné! Nincs jelentősége! Aláírtál apai elismerő nyilatkozatot,nem? Akkor te vagy az apja,tök mindegy,hogy a te vagy az anya nevét viseli!
És kössz a leugatást,segéteni akartam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!