Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha egy anya normálisan akarja...

Ha egy anya normálisan akarja felnevelni a gyerekét miért kerül ennyi pénzbe?

Figyelt kérdés
Ott van az orvosfogadás, genetikai tesztek amik nem olcsók. A babának ruhák,cumisüveg, babakocsi,játékok stb. Most számolgatom és rengeteg pénzbe kerül, ha gyereket vállalunk, és normálisan szeretném öltöztetni,ellátni. Ti nem sokkolódtatok le egy kicsit ettől?
2016. nov. 2. 18:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
55%

Én nem sokkolódok le. Nem sok mindenből van új nekik, 4éves és 1hónapos lassan a két lány. Kiságy új,pihenőszék is,de az ajándék,a hordozókendő új még,sok mindent kaptunk is,de ha újonnan lenne minden,akkor is 300-bol kijött volna. Emellé amúgy havi 10ezerbe se kerül kb a baba,ha venni kéne ruhát újonnan,akkor is megoldanánk egy 20ezerből max pár havonta. Szóval a családi pótlék elég rá. A nagynak a tánc kerül hetente 1500-ba. Plusz néha ez az pár ezerbe. Ruhát mindig sokáig hordja,most ami jó volt tavaly neki,idén is és jövőre is jó lesz.Cipő új mindig,de az is mondjuk 10ezerből megvan,3pár.

Tehát kb a.benzinre több elmegy,mint rájuk (igaz,párom havi kétszer suli miatt plusz két tankolást megejt,mert messze kell mennie a másoddiplomás képzésre)

Nálunk három gyerek lesz,és nem keresünk több száz ezret,házunk sincs. Ettől még tisztességben neveljük fel őket,a továbbtanulás meg rajtuk múlik.

2016. nov. 2. 20:45
 12/19 anonim ***** válasza:
79%
9-es! Megmondanád légyszi, hogy az 5.5 éves fiadnak mi kerül havonta 70-100 ezer Forintba???????
2016. nov. 2. 21:06
 13/19 anonim ***** válasza:
89%

Érdekes, az én gyerekeimnek is megvan mindene mégsem kerülnek egy vagyonba 2 és 10 évesen. Lehet ésszel meg ész nélkül is gyereket nevelni, utóbbiból egyre többet látni. Mikor a 2 hónapos babán már Nike melegítő együttes van, amit 1 hónap múlva kinő, akkor elhiszem hogy az ilyennek sokba van a gyerek. Nekem nem volt fogadott orvosom, a babakocsit használtan vettük és rengeteg bizományis, turis ruhájuk van, meg nem mondaná senki.

A lányom edzésre jár és a fiam is biztosan menni fog valamire. Telefonja, laptopja van a nagynak. El nem tudom képzelni mi kerül másnak egy vagyonba, 100E Ft-ba havonta.. az ilyen valamit nagyon nem jól csinál.

Nem kell a gyereket a végletekig kényeztetni, nem kell mindent megkapnia amit csak kigondol vagy kiejt a száján, mert annak negatív következménye lesz a személyiségére, ami meg is látszik manapság.

2016. nov. 3. 06:00
 14/19 anonim ***** válasza:
25%

10ezer a kaja az oviban

10ezer a csoport pénz + ovis karate és angol

20-25 ezer a heti egy Ayres torna

12 ezer az úszás

10ezer a lovaglás

Erre jön még a kajája, vitaminok és persze a ruhák 10-20 ezer havonta minimum átlagolva ( nem nem nikeban jár), cipők ( egy évszakra 25-30ezer minimum) és ebbe a játékokat még nem számoltam bele.

2016. nov. 3. 08:10
 15/19 anonim ***** válasza:
70%

Igen az elsö évek alatt nem költ annyit az ember, mint a késöbbiekben. Én nagy használtruha hívö vagyok, kis korban értelmetlennek tartottam ùj ruhákat venni a fiamnak, hiszen ùgy nött, mint a gomba. Felesleges pénzkidobás. Pedig megengedhettük volna magunknak.

Persze ma már gimnazista, és a költségek folyamatosan nönek.

Ha a tanulását vesszük:

Heti egy spanyol nyelvóra: 1,5 óra 5000 ft.

Heti egy német nyelvóra: Szintén 1,5 óra 4500ft.

Mind a ketto anyanyelvi tanárral.

Heti két kézilabda: Ami ingyen van ugyan, de minöségi felszerelést venni nem olcsó mulatság.

Heti egy kulon matek, az emelt matek mellé: Másfél óra 3500 ft.

Illetve heti heti egy kulon fizika óra, az emelt fizika mellé: 1 óra 3000 ft.

Ráadásul mégha használtan vesszuk is a nyelvkonyveket, kiegeszito konyveket akkor is kesz vagyon.

És ez csak egy hét, még nem evett semmit.

Vasárnap általában angolt tanít, korrepetál. Ebböl van egy kis zsebpénze.

Építészmérnöl szeretne lenni, és megpróbálunk maximálisan segiteni benne.

Plusz már baba kora óta félretettünk neki minden hónapban, ezt majd 18 éves korában kapja meg. Ebböl szeretne magának kocsit venni, a jogsit mi álljuk.

Szerintem a minosegi oktatasba sohasem lehet eleg penzt fektetni. Sajnos akarmilyen gimnaziumba jár, egyszeruen nem eleg jo.

És még az egyetemig nem is jutottunk el.

Persze, meg lehet csinalni a sok kulonora nelkul is, de 1000x nehezebb. En is megcsinaltam, de az egyetem mellett 12 óráztam a muanyag gyarban, életem alig volt mellette. Nekem kellett fizetnem az alberletet, az ellatasomat. Ezt nem szeretnenk neki. Eleg ha csak a zsebpenzet fizeti majd.

2016. nov. 3. 11:02
 16/19 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem tök normálisan neveljük a gyerekeinket, de egyiknél sem fogadtunk orvost, nem mentünk fizetős genetikai tesztre sem, mert nem volt indokolt. Mégsem kaptam olyan kritikát senkitől, hogy ezek hiánya miatt nem normálisan nevelném őket.

Na igen, a babakocsi drága, de nem csak csilliárd forintért lehet venni. A miénk pl. 70 ezer forint volt, multifunkciós, vadiúj, csak azért, mert utolsó darab volt a boltban, és már féláron odaadták. Kiszolgál két gyereket, és valószínűleg a harmadikat is ki fogja. Mellé vettünk egy nagyon picire csukható szaladgálós kocsit is, kapaszkodj, azt használtan vettük, mert ilyen is létezik, ez is feleannyi volt, mintha újonnan vettük volna. Mellette hordozok is, na a hordozóeszközök sem olcsók, de szintén nem kell kidobni, lecserélni a következő gyereknél, a másodikkal használjuk már a karikás kendőt és a mei tai-t, és a harmadikat is bírni fogja, állapotra is mind szép, semmi bajuk.

Babaruhát jó áron, jó helyen kell venni, máris nem költesz vagyonokat. Bár lehet, hogy ami nekem megfelelő, az szerinted már a nem normális kategória lenne, hiszen te "normálisan" szeretnéd öltöztetni, mi, a pórnép meg nyilván nem :D Cumisüvegre hála az égnek nem sokat költöttem, mindkét gyereknél vettem egyet-egyet de anyatejesek (a nagy már csak múlt időben), és azt hiszem, ez több, mint ami pénzért megvehető egy csecsemőnek.

Egyébként tök nagy biznisz lehet bababoltot nyitni, a (főleg) elsőgyerekesekkel marhára el lehet hitetni, hogy mennyi minden kell ahhoz, hogy "normálisan" neveljék a gyereküket, minden felesleges szart meg lehet velük vetetni :D

2016. nov. 3. 11:11
 17/19 anonim ***** válasza:
44%
14-es kissé el van szállva. Minek 5 drága különóra egy ovisnak? Egyáltalán van annak a gyereknek gyerekkora, ha már most ennyire le van terhelve? Persze ha ennyire eltúlozzuk, nyilván százezrekbe is kerülhet havonta.De minek?Mellesleg mindenki a saját pénztárcájához mérten költsön. Nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni. Ruhából főleg nem, mert hamar kinövi.Elég egy külön óra. Az iskolában úgyis leterhelik a gyerekeket.
2016. nov. 3. 11:12
 18/19 anonim ***** válasza:
35%

Építészmérnök nincs,csak építész vagy építő mérnök.

És meg lehet csinálni külön óra nélkül is,ergo akkor csak van elég jó gimi. A többi része a gyereken múlik.

De igen,ahogy nő,többe kerül,de lehet határt húzni mindenben. Mindenki addig nyújtózkodik,ameddig a takarója ér amúgy meg. Aki teheti havi 150-et elkölt a gyerekre,aki nem,az csak 20ezret.

2016. nov. 3. 15:09
 19/19 anonim ***** válasza:
89%

Nem volt fogadott orvosom ,se pénzes genetikai tesztem ,egyet csináltatunk de az ingyen volt még 2009 ben .

Baba ruhát lehet használtan venni meg ujjonan is vanak olyan helyek lidl,tesco ahol olcson kapsz ujat.kiárusitások,börzék,stb,babakocsit lehet venni,50000 ft is meg 300000 ft is.

2016. nov. 3. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.